От х:

Днес в x:

Ученици от кв.Черноконево организираха благотворителен базар за деца в нужда

    Възпитаници на ОУ "Св.Св.Кирил и Метгодий" в квартал Черноконево организираха благотворителна акция в помощ на две нуждаещи се деца. Те набраха сумата от 300 лв. по време на Великденски базар, организиран по инициатива на Ученическия съвет с председател Тито Андреев. Подкрепа в начинанието са оказали педагогическия съветник Татяна Николова и помощник-директора Стилияна Драгиева. 

    200 лв. от събраната сума ще бъде използвана за лечението за 7-годишния Наско от кв. Марийно, който има детска церебрална парализа. Братя на момчето са възпитаници на черноконевското училище.

    Останалите 100 лв. получи третокласникът Яни, който е пострадал при игра и е счупил тежко ръката си, а лечението му сега продължава в Пловдив. Средствата получиха лично майката на Наско и бабата на Яни. Те благодариха на децата и преподавателите от училището за жеста.

    В училището в Черноконево не за първи път се организират подобни инициативи. "Дарявали сме за Дневния център за деца с увреждания и други деца в неравностойно положение от квартала", разказа помощник-директорът Стилияна Драгиева.

    Учениците ни са предимно от ромски произход, семействата им нямат големи финансови възможности, но въпреки това всеки път откликват на благотворителни акции, коментираха от училището. Децата разказаха, че с радост са се включили в базара с надеждата да помогнат на двете деца.
     
     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини