От х:

Днес в x:

Съдия-изпълнител продава магазин Марса за 300 бона

Изображение 1 от 3

    Публична продан на една четвърт идеална част от рушащата се сграда на бившия магазин Марса в Хасково е обявил частният съдебен изпълнител Самуил Пеев. Имотът е собственост на „Био ойл“, село Опан, а се слага на тезгяха заради задължения към банка.

    Предназначението на сградата е за търговия (магазин „Направи си сам – Марса“), а началната цена е 297 750 лв.

    Офертите си кандидат-купувачите могат да отправят в канцеларията на хасковския районен съд, а на 25 април ще бъде обявен новият собственик, ако има такъв.

    Рушащата се сграда на бившият магазин Марса на булевард „Раковски“ е отдавнашен проблем, а общината се оказа безсилна да задължи собственика да я ремонтира и обезопаси. От години наред тече непрекъсната кореспонденция между собственика и администрацията, откъдето многократно изпращали предписания на дружеството за ремонтиране и укрепване на сградата. През годините са съставени и актове, които даже не били платени. В същото време резултат няма и фасадата на сградата продължава да се руши.

    Заради това от община Хасково се принудиха да оградят терена с предпазна мрежа, но въпреки това опасността от инцидент не е изключена. Почти ежедневно пада част от мазилката, която хасковлии вече определят като каменна градушка. Мнозина се опасяват, че в най-скоро време куполът може да се стовари от покрива и да причини сериозен инцидент, а може да има и смъртни случаи.

    Красивото здание е паметник на културата и не може да бъде разрушено.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      59 -2
      09:27, 9 апр 2017
      Хубуу ,де, купувам го!
      Колко му е!Ако не ме превари Тенчо Лилянов или Ицо Василев.
    • 2
      Ни
      Никодимчо
      66 -4
      17:06, 9 апр 2017
      "Красивото здание е паметник на културата и не може да бъде разрушено." - и затова държавата го оставя да се саморазруши!
      Трябва да си мега-глупак, за да купиш четвърт рушаща се сграда в обезлюдяващ се град.
    • 3
      Мо
      МОЖЕ,МОЖЕ
      26 -5
      18:38, 9 апр 2017
      Като не може да бъда разрушено , що пък да не може да бъде изгорено това "красиво" здание , а?...Ако ще ми е заплаха за децата , дето всеки ден минават от там това му се пада на паметника на културата....в противен случай да си го купува държавата и да си го съживява!
      • Ми
        Мим
        21 -14
        19:19, 9 апр 2017
        Имате ли малко мозък в тази настъпана глава, че ги плещите много необмислено тия грозни драсканици?! Нека да изгорим и разрушим всичко, за какво ни е история... Трябва да бъде реконструирана сградата от собствниците си забележете ПО ЗАКОН, щом е в рушащо се състояние, а не да бъде унищожена! Като се купуват сгради, паметници на културата, трябва да имаш пари да я поддържаш, а не да я оставяш да се саморазрушава! Общината да съди "Био ойл" за неизпълнени задължения към сградата, защото има закони! А колкото до вас госпожо/господине обяснете на децата си защо сградата е в такова състояние и после ги научете да пресичат от другата страна на улицата, за да не се стига до вашите закани за палеж!!!!!
    • 4
      Оч
      Очмидокин
      25 -3
      18:54, 9 апр 2017
      Страхотна сграда! Жалка съдба.....Дано да се намери богат нов стопанин! Никодимчо да си заминава на село.....има доста хора с лев....
      • Ни
        Никодимчо
        8 0
        08:23, 10 апр 2017
        Има хора с лев, но както казах, не са глупаци, че да хвърлят пари за нещо, което няма да ползват, нито пък ще им носи приходи. Ако четеш внимателно статията, то си пише - четвърт идеална част! Ти например, ще купиш ли четвърт идеална част от жилище за да живееш в него?
    • 5
      Fi
      fireadr
      20 -1
      18:57, 9 апр 2017
      Тази сграда, която беше тютюнев склад навремето, не може да изгори както например в Пловдив изгоряха тютюневите складове. Защото през 80-те години междуетажните и дървени конструкции бяха заменени от стабилни стоманобетонни плочи положени на дебелите външни каменни стени и допълнителни ст.б колони. Просто няма какво да гори освен покрива. Тази сграда може да падне само с удар от Томахоок или нещо такова не дай си Боже. Лошото е, че при реконструкцията и премахнаха прозорците и сега трудно може да се използува за производство или търговия. За това проблема с нея е голям за Община Хасково. Иначе си има даже и ескаватори.
      • Ха
        хасковлия
        16 -1
        19:52, 9 апр 2017
        Дали са оцелели ескалаторите при това разграбване? При всички случаи те вече са негодни за експлоатация...Сградата беше много красива и фукционална, навремето бе по-модерна от ГУМ "Ташкент"! За жалост всички недвижими имоти на бившите ТД и Теда бяха разпродадени на безценица и обезличени...
    • 6
      Со
      сополанко
      32 -2
      20:39, 9 апр 2017
      С една дума калпав народ калпави общинари калпави държавници Капиталистите я строили Комунистите я поддържаха а демократите ще и е----- мамата
    • 7
      Ст
      Стар хасковлия
      24 0
      22:13, 9 апр 2017
      Подобна съдба има още един паметник на културата-Бившия дом на красотата ,до съда. Сградата по мошенически начин с помощта на нотариус от Хасково бе придобита от мошеник с фалшиви документи и препродадена няколко пъти.В момента е прогресивно рушащт се паметник на културата и също застрашава живота на минувачите.
    • 8
      Д-
      Д-р Андреева
      12 -5
      23:23, 9 апр 2017
      Хайде да се върнем малко назад в историята на Хасково от към сгради.
      През 70-те години на миналия век имаше доста стари сгради по центъра. Комунистите разрушиха доста. За например бе разрушена култова сграда, която се е ползвала активно от цялото гражданство на града, а именно "Старият хамам" ! Дори и по кинопрегледите от онова време се показваше как бе съборена. За сравнение двойникът на разрушената сгарада Безистена в Ямбол се радва от години на общинско уважение. И на мястото на хамама вижда се какво бе построено в последствие .
      В по късните "демократични години" Хасковския кмет с най-много преизбирания вследствие на което се превърна на феодал, се сети да възстъновява и репликира центъра. Но всичко това бе срещу солидна комисионна за малкото му джобче и подизпълнители на проектите негови доверени фирми и "ортаци". И съответно от това пропищяха наследниците на тези стари имоти.
      А в случая за Марса си е виновно законодателството ни!
      Не е нужно да умуваме и расъждавме кой крив и кой е прав. Рано или късно инцидент с откъртена мазилка, паднала тухла или откъртена ламалина върху случаен минувач ще разбуни духовете на журналистиката ни.
    • 9
      Mi
      mira
      7 0
      19:52, 10 апр 2017
      тази сграда не е купувана, а взета от приватизацията с нашите пари от Компакт холдинг. Тези хора разрушиха и изпиха всичко..... Пропиляха всичко което беше наше. То не е тяхно, но те разполагаха с активите като с частна собственост и никой не им държи сметка. Ето това е истината.
    • 10
      Ед
      ЕдинСиндикОтХасково
      0 0
      13:35, 23 апр 2019
      НАП да се самосезира и да поиска обявяване на фирмата в несъстоятелност, тъй като в първия публичен списък на длъжниците по ЕИК 123720047 на фирмата излиза задължение в размер на 1384565.40 лв. Длъжникът е добавен в списъка на НАП 07.2016 г. В чл.608 ал.2 от ТЗ се предполага, че търговецът е в неплатежноспособност, когато не е обявявал годишните си финансови отчети. На страницата на Търговския регистър такива няма от 2013 г. Дружеството е с огромна загуба в отчета за 2013 г и с 318 хил. лв касова наличност, която е абсолютно нереална - тоест открадната. Има милиони дългове към банки и финансови предприятия. Като ги глобят ще ги заболи да не казвам какво. Въпросът в задачката е от къде е политическият чадър върху фирмата и защо от ЦУ на НАП Дирекция "Държавни вземания" не си вършат работата? Бива и прокуратурата да се самосезира и с икономическа полиция да извършат проверка къде е отишла касовата наличност от 318 хил, която е във финансовия отчет за 2013 г. 99,99 % съм сигурен, че никакви задължения не са платени с тези пари, а са отишли в някой джоб.
    Последни новини