От х:

Днес в x:

10 °C

700 млн. лв. на Цветан Василев не могат да бъдат проследени

Нямаше забавяне при установяването на имуществото на Цветан Василев. Това обяви пред БНТ председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев. Той уточни, че проверката е извършена в предвидения двугодишен срок. От около година делото вече е в съда.

По думите на Георгиев едно най-големите затруднения при установяването на имуществото на Цветан Василев е било доказването на реалния собственик зад офшорните фирми.

Пламен Георгиев посочи, че запорираното имущество реално е 1,5 млрд. лв., а искът е за 2,2 млрд. лева. По думите му това означава, че има едни 700 млн. лв., които комисията не е могла да намери. Георгиев обясни, че те следват парите, но не винаги успяват да намерят всичко и в това е проблемът. За 1,5 млрд. лв. комисията е успяла да направи връзката и ги е запорирала. Комисията е видяла, че 700 млн. лв. са източени от свързани с Цветан Василев фирми и юридически лица, но не е могла да ги намери.

Шефът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество подчерта, че реално са установили, че за 2,2 млрд. лв. има доказателства, че са реално усвоени от банката чрез подставени лица, зад които стои Василев.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини