От х:

Днес в x:

Проверката срещу "човека на Борисов" в съдебния съвет се обърна срещу съдията, от когото започна

Проверката срещу представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов, която бе образувана по данни, че е склонявал към лъжесвидетелстване, е приключила и е пратена в Софийската градска прокуратура заради данни за лъжесвидетелстване от магистрат. Това съобщиха за "Дневник" от Софийската районна прокуратура.

Проверката започна, след като се появи протокол от заседание в Софийския градски съд от края на октомври по делото срещу съдия Евелин Драганов от Раднево, обвинен в заплаха за убийство на деловодителка. По това дело съдия Люба Петрова, магистрат от същия съд, заявява, че Узунов я е карал да свидетелства срещу Драганов с обещание, че ще ѝ помогне по нейно наказателно дело. Очевидно наблюдаващият прокурор по случая е открил данни, че именно съдия Люба Петрова е лъжесвидетелствала. От прокуратурата отказаха коментар дали това е така.

Тя е обвинена и в извършването на четири престъпления - по служба, подбуждане към лъжесвидетелстване, лъжесвидетелстване и нарушаване на Закона за кредитните институции.

Узунов заяви в началото на проверката, че смята "спокойно да изчака приключването" ѝ и да окаже пълно съдействие за разкриване на истинските факти и обстоятелства, "тъй като нямам съпричастност към подобни действия".

о време на заседание по делото срещу Евелин Драганов защитата на Люба Петрова поиска от съда да бъдат приложени специалните разузнавателни средства (СРС), използвани срещу съдията. Петрова твърди, че от тях ще стане известно, че е разговаряла с Узунов. Съдът реши, че ще изиска протоколите.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини