От х:

Днес в x:

Мануела Малеева в Хасково: “Да България” е шансът ни срещу мафията

    “Да България” е шансът ни срещу мафията”. Това заяви на среща със симпатизанти в Хасково голямата звезда в тениса от близкото минало Мануела Малеева (№3 в световната ранглиста). На срещата бяха представени и първите в листата на “Да България” Владислав Панев, Симон Зенопян и Иван Стойчев.

    “Винаги съм имала гражданска позиция. Това обаче се засили неимоверно преди четири години. Датата беше 13 юни 2013 година, когато избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Бях шокирана. Оттогава нещо се случи с мен. Приех го като лична обида. Как може някой така да се подиграва с нормалността”, разказа за влизането си в политиката Мануела Малеева, която от дълги години живее в Швейцария.

    “Бях по протестите, които продължиха над 400 дни. Моето семейство също. Когато по-късно Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър, си казах: “Край. И той ни изостави”. Мислех си, че той е единственият човек във властта, който наистина се опитва да се бори с мафията. Тогава се срещнах с него и той ми каза: Продължавайте с протестите, гражданският натиск е единственият начин да бутаме мафията”.

    Година по-късно обаче се оказа, че всичко се блокира. Невъзможно беше да се направи каквото и да било, защото мафията е блокирала всички пътища.

    В края на ноември миналата година Христо ми каза: “Не може повече така. Готов съм да скоча”. Аз се зарадвах, а той ме предупреди: “Не ми се радвай толкова, защото и ти скачаш с мен”.

    Съгласих се. Това не може да продължава повече.

    Никога не съм си представяла, че ще съм партиен член. Че ще обикалям по партийни събрания из страната. Защото винаги съм страняла от всякакви партии. Нямам опит в политиката, а и не искам да имам.

    Но абсолютно вярвам на хората, които бяха край мен през тези 4 години. И вярвам, че това е начинът да се променят нещата в България.

    На една от срещите ме попитаха защо не си живея живота в Швейцария, където всичко ми е уредено. Мога, но съвестта не ми позволява”, каза пред хората Мануела Малеева.

    Тя допълни, че се е срещала с двигателя на антикорупцията в Румъния Моника Маковей. “Тя ми каза: “Трябва ви един човек, който да е непоколебим”. Затова ви казвам: Готови сме за една вълна, която да помете мафията и да освободи България. Знам, че изглежда невъзможно, защото всичко е бетонирано. Но трябва да си повярваме. Тогава ще бъда истински щастлива. Затова съм тук. Да ви дам кураж”, каза още Мануела Малеева.

    Водачът на листата на “Да България” Владислав Панев каза, че в началото на седмицата един от тиражните вестници на Пеевски е пуснал като притурка 240-странична книга, в която е пълно с клевети по адрес на активисти на партията на Христо Иванов.

    “Това показва, че сме на прав път. Олигархията не скача срещу ГЕРБ, нито срещу БСП, нито срещу друга партия. Скача само срещу нас. Това показва, че ние сме тези, от които мафията се страхува”, посочи Панев.

    На въпрос от публиката какво ще се случи с “Да България”, ако не влезе в парламента, както сочат социологическите проучвания, Мануела Малеева отговори: “Знаете ли колко мачове съм губила в кариерата си? Дори когато съм губила финал, съм го приемала като загуба. Затова съм се учила от загубите. Знам, че добрите неща не стават нито лесно, нито бързо. Това е само началото. Не е голяма драма, ако не влезем в следващото Народно събрание. Важното е да си повярваме, че можем да променим нещата и да превърнем България в нормална държава”.

    На срещата бяха повдигнати въпроси за съдебната реформа, за процесите в Европа, за ТЕЦ-овете, за начините за връщане на справедливостта в обществото, за предстоящото до края на годината гласуване на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет и други.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини