От х:

Днес в x:

МВнР издирва пушките на топ биатлонистите ни

Топ биатлонистите ни Красимир Анев и Владимир Илиев останаха без пушките си след дълъг полет от Южна Корея до Финландия. МВнР се е ангажирало с проблема.

Миналия уикенд Илиев и Анев участваха в седмия кръг от Световната купа по биатлон в Пьонгчанг (Южна Корея), след което отпътуваха с полет през Париж до финландската столица Хелзинки, съобщи БНТ.

Когато във вторник отборът ни пристигнал на летището в Хелзинки, двамата ни топ биатлонисти останали неприятно изненадани от отсъствието на пушките си. Утре Владимир Илиев и Красимир Анев трябва да стартират в спринта в Контиолахти.

Евентуално участие с чужда пушка е възможно, но може да превърне стрелбата в същинско мъчение. По тази причина щабът ни се колебае дали изобщо има смисъл двамата биатлонисти да стартират в утрешния спринт. Ако се вземе решение да участват, те ще трябва да използват цевите на женския ни тим, монтирани върху техните приклади.

От Българската федерация по биатлон са потърсили съдействие от Министерството на външните работи, което се е ангажирало с проблема.

Превозването на пушките в самолетите често създава неприятни емоции на биатлонистите през сезона. Те биват качвани на борда като специален багаж след щателна митническа проверка.

В подобна ситуация преди дни беше и Кралят на биатлона Оле Ейнар Бьорндален, който трябваше да чака няколко дни своята пушка в Пьонгчанг. Все пак за норвежката легенда изходът беше благополучен и той успя да стартира със собственото си оръжие.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини