От х:

Днес в x:

Nvidia представи едноплатков компютър размер на кредитна карта

Едноплатковият компютър Raspberry Pi е най-популярен сред ентусиастите, но Nvidia Jetson TX2 сега е най-бързият подобен миникомпютър. Той бе анонсиран този вторник от Nvidia и е пълноценен Linux компютър с размер колкото Raspberry Pi. Новият миникомпютър е подходящ за дронове, роботи и други устройства с компютърно зрение.

Jetson TX2 се базира на процесор Tegra от поколението Parker с архитектура Nvidia Pascal. Чипът разполага с 256 CUDA ядра и шест процесорни ядра – две Denver и четири Cortex-A57. Pascal GPU е особено удачен за реализиране на машинно зрение и с негова помощ роботите могат да виждат обектите и да избягват препятствията. Тази платка е усъвършенстван модел на оригиналната Jetson TX1, но има двойно по-голяма производителност, като едновременно с това консумира двойно по-малко електрическа енергия. Jetson TX2 постига производителност от 1,5 TFLOPS, което за подобни платки е огромно постижение.

Jetson TX2 работи под управлението на Ubuntu и ROS (Robot Operating System), също базирана на Linux ядрото. Налични са 8 GB RAM тип LPDDR4, 32 GB eMMC ROM, 802.11ac Wi-Fi модул, SATA. Възможно е декодирането на 4К видео при 30 fps и на 2К с 60 fps.

Производителността на Jetson TX2 не е евтина. Jetson TX2 Ethernet струва $599. Предлага се и орязана версия с по-малко конектори и цена $399.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини