От х:

Днес в x:

Радослав Милев: Нова Република е формацията, предлагаща интелигентните решения

    Нова Република е формацията предлагаща интелигентните решения както за развитието на страната ,така и за региона.Доказваме го както на национално,така и на местно ниво.Нова Република това е проектът ни за по-добро бъдеще основан върху идеала на Апостола на свободата за чиста и свята република.Това сподели при откриването на кампанията на Нова Република в Кърджали областния председател на ДСБ в Кърджали и общински съветник Радослав Милев.Милев е водач на листата на формацията,заради активната си политическа дейност като общински съветник и решенията на проблеми на кърджалийци,които той предлага от трибуната на местния парламент.

    Откриването на кампанията стана сред приятели и съмишленици в известно заведение в града.Преди официалната част бе открита изложба посветена на националния празник Трети март. Ето какво заяви още по време на откриването на предизборната кампания на Нова Република Радослав Милев:

    Уважаеми съграждани,

    Нова Република започва тази преизборна кампания със самочувствието на истинската дясна алтернатива в българския политически живот. Основната цел на нашето обединение, в което влизат Демократи за силна България, Българско демократично общесто и други десни формации, е да дадем перспектива на хората за дясно представителство, на фона на потъващия кораб на досегашната десница.

    Какво имаме в дясно?

    - Ако приемем, че ГЕРБ е вдясно, можем да кажем,че ГЕРБ не оправда очакванията на обществото за промени и залязва от политическата сцена. ГЕРБ вече не може да спре БСП и не му остава нищо друго, освен да се прегърне с червените, което вече се договаря.

    - РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК 2  е клиентелата на ГЕРБ. Любимите министрите на Борисов, които се надяват той да ги вземе отново в следващото си управление; РБ-2 не са дясно, а жадна за власт сбирщина, коята се съюзи с хора на Бареков, Пеевски и Бриго Аспарухов, като левия анархист Светльо Витков.

    Няма как Нова Република да има нещо общо с тези хора, няма как Нова Република да е заедно с такиви „десни”.

    Кои сме ние?

    В Нова Република са хора последователни и загрижени за бъдещето на страната, хора, с опит и чувствство на отговорност, доказали се в реални политически битки. Хора като:

    - Радан Кънев - който можеше да стане министър на Борисов, но ИЗБРА да излезе в опозиция,

    - Трайчо Трайков – който пръв подгони картела при горивата, но БСП и ГЕРБ го изгониха,

    - Мартин Димитров – който беше последната преграда в парламента пред кражбата АЕЦ Белене.

    Какво предлагаме?

    Нова Република има програма, изготвена от най-добрите експерти във всяка област. Тя показва конкретните стъпки, които България трябва да извърви, за да се измъкне от дъното във всички европейски статистики.

    Бедността ни се дължи на корупция, тежка партийна администрация и некомпетентно управление.  Затова смятаме:

    да намалим държавната администрация
    да въведем електронно управление и унифицирана документация на обществените поръчки
    да спазваме конкурсно начало при назначаване на държавна работа
    да възстановим принципа на мълчаливото съгласие в администрацията, за да спрем чиновническия рекет
    да въведем нов начин за социално подпомагане, който да разграничи действително нуждаещите се хора от култивираните от партиите общности от избиратели
    да примем нов Кодекс на труда, който да отчита нуждите на малкия бизнес и да предлага гъвкава уредба на трудовите отношения
    да насърчим почасовата заетост, надомната работа и излизането на светло на временната заетост
    да въведем регионални нива на минимален почасов доход и регионални минимални осигурителни прагове
    да предложим ново данъчно и осигурително облагане на семейния микробизнес бизнес
    да приемем ново законодателство за защита на конкуренцията, срещу картелите,  монополите и други форми на изкривяване на пазара
    да намалим ДДС за книги, лекарства и храни
    да предложим ясна методика за справедливо изчисляване на такса смет

    Изброих само малка част от икономическите мерки, които ще облекчат бизнеса и ще изкарат хиляди нови работещи в светлата икономика. Това ще доведе до устойчив растеж на икономиката между 6% и 7% на годишна база. Вследствие на икономическия растеж, ще се постигне увеличаване на заплатите с 50% за четири години и в частния и в държавния сектор, ще се даде мощен тласък и на приходите в НОИ, което ще даде шанс за значително увеличаване на пенсиите на днешните пенсионери.

    В същото време категорично подкрепяме запазването на тристълбовия пенсионен модел. Пенсионните спестявания на осигурените лица в техни лични партиди в частните пенсионни фондове, а не „поглъщането“ им в публичните фондове на НОИ и Сребърния фонд.

    За Нова Репулика върховенството на закона, истинското правосъдие и борбата с корупцията са приоритет. Ние предлагаме смели мерки:

    Нов закон за НСО
    Учредяване на нова антикорупционна прокуратура по румънски модел
    Главният прокурор трябва да бъде определян от Президента по предложение на 2/3 от народните представители и да се отчита пред Народното събрание
    Съдебен контрол над всички актове на Прокуратурата и откази да се образува наказателно преследване

    Семейството и демографската криза са важни моменти в програмата на Нова Република. Ще спомена само няколко момента

                - замяната на досегашната система за детски добавки с нов начин за стимулиране чрез данъчни облекчения

                - пълна отмяна на ДДС върху бебешки храни и стоки

                - премахване на социалните помощи за лица, които системно отказват да полагат труд и/или да образоват децата си

    КАК ДА ВЪЗРОДИМ СИЛНАТА, ЗДРАВА И ОБРАЗОВАНА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ?

                - ще започнем с рязко увеличение на заплатите на учителите - с над 20% още от първата година

                - ще въведем мандатност за училищните директори и ще изкореним изцяло партийното влияние върху образованието

                - ще въведем електронното здравеопазване с трите му основни компонента – медицинско досие, електронно направление и електронна рецепта

                - ще реформираме финансирането на болничната система: прекратяване на използването на клинични пътеки като метод за плащане на болниците

                - ще демонополизираме здравната каса

                - ще предложим национална стратегия за развитие на ученическия и университетския спорт, като основа на здрава нация

                - ще стимулираме възпитаване на уважение към семейството, училището, църквата, армията – институциите, които възпитават ценности и добродетели и формират националното самосъзнание

                - ще насърчаваме изучаването на българските приноси в световната история, наука, хуманизъм

                - ще създадем институт за национална памет към всички жертви на репресии, ще помогнем на всеки българин да познава злото, през което народът ни е минал, за да можем да го осъдим единно, като общност.

    Тук засегнах само част от програмата на Нова Република. На енергетика, транспорт, култура и други области няма да се спирам. Искам само да подчертая нашата категорична позиция за членството на България в ЕС, което според нас е най-мощното средство за постигане на националния идеал - обединение на всички българи, без граници между тях, в условия на свобода и благоденствие. Българският интерес е ЕС да е силен и единен. Ние ще  използваме Председателството на ЕС през 2018 г., за да дадем енергия на такава политика.

    А НАТО е основен гарант за националната сигурност на България. Но днес южният фланг на Алианса е в криза и Турция вече не е доскорошният сигурен съсед. България трябва да има боеспособна и силно мотивирана армия, готова да защитава и охранява суверенитета и границите ни. Затова ще водим решителна политика за нейната модернизация.

    Вярваме, че над девет милиона българи в Родината и отвъд нейните граници могат да обединят усилията, волята и таланта си за изграждане на единна, сигурна и сплотена нация, с Нова надежда за по-добро бъдеще.

    А ето и кандидатите за народни представители на Нова Република за 9-ти многомандатен избиратален район Кърджали ,представени от Радослав Милев:

    1. Радослав Иванов Милев

    Роден в Кърджали на 9 февруари 1976 г. Завършил е Езиковата гимназия в Кърджали и Политическата академия „Дими Паница” в София. Собственик на фирми, работещи в областта на ресторантьорството, туризма и търговията. Семеен, с две деца. Учредител на Демократи за силна България в Кърджали. В момента областен председател на ДСБ и общински съветник в Кърджали

    2. Агоп Киркор Узунбохосян

    Роден е през 1951 година в Шумен. Израстнал в Добрич (тогава Толбухин). Завършва Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Дъщеря му в момента е студентка в Софийски университет. След 11 години учителски стаж и военна служба Агоп постъпва на работа в Астрономическа обсерватория – Кърджали, където работи в и днес. Председател на Клуба на арменците „Севан” в Кърджали. През декември 1989-та е един от основателите на КТ "Подкрепа" в Кърджали, а през февруари 1990-та е сред основателите на СДС. Общински съветник (от СДС) 2003- 2007-ма. Отстранен от СДС (2005) от кликата на Петър Стоянов. Никога не е променял гражданската си позиция, че България принадлежи на Европейската култура и ценностна система. Истински отдаден на каузата на образованието и просперитета на младите хора.

    3. Елена Ташева Шукерска

    Родена на 30  юни 1964г. в Кърджали. Инженер електронна техника; инженер специалист промишлена електроника, магистър финанси. Месторабота: началник електроремонтен цех в „Галенит” АД – Кърджали. Семейна с един син.

    4. Д-р Иван Бамбалов

    Роден на 12 март 1955 година в град Пловдив. Завършил Висш медицински институт в Пловдив, специалност „Вътрешни болести”. Бил е директор на Районен център по здравеопазване в Кърджали в периода 1998-2002 г. В момента работи в кардиологичното отделение на МБАЛ „Атанас Дафовски” в Кърджали. Активист на СДС от 1990 до 2001 г. След това членува в Демократи за силна България.

    5. Атанас Николаев Атанасов

    Роден на 28 октомври 1982 в гр. Хасково

    Инженер-технолог на хранително-вкусовата промишленост от Университета за приложни науки Бремерхафен в Германия; инженер-еколог от Химикотехнологичния и металургичен университет в град София (ХТМУ). От 2009 до момента водещ одитор на системи за управление на качеството, системи за управление по околна среда, системи за управление на безопасни условия на труд и системи за управление на безопасността на храните. Член на Българска демократична общност от 2015 година. В момента в Националната колегия на организацията. Женен, с едно дете. Запален филателист

    6. Велин Стефанов Кръстев

    Роден през 1982г., неженен от град Димитровград. Работи в областта на индустриалната роботика. Член на Националната колегия на Българска демократична общност.

    7. Стоян Георгиев Стоянов

    Роден в Кърджали на 29 октомври 1968 г. Учил е машиностроене. Собственик на автосервиз. Един от учредителите на местната структура на Демократи за силна България. В момента председател на общинската организация в Кърджали. Женен, с две деца.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини