От х:

Днес в x:

Р. Кънев очаква мафията в България да се изплаши от Нова Република

Дясното може да бъде единно само при едно условие - като алтернатива на фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ. Това каза лидерът на Нова Република Радан Кънев пред своите симпатизанти и членове от цялата страна дошли на първото събрание на партията.

Не сме ние тези, които се плашим от мафията в България. Мафията в България е тази, която се плаши от нас, заяви Радан Кънев.

Имах една подготвена реч, но не беше предвидена за това, което видях един час отвън и това, което видях вътре в залата, призна Радан. Той констатира, че речта му не е била подготвена за усмивките на хората в залата.

От вас се очакваше да бъдете уплашени от 2%, които ви дават социологическите агенции на мафията и от 20%, която тя ни отделя в медиите си, за да ни клевети. Простете ми, че не очаквах усмивките. Много са объркани хората.

Очакваше се от вас да бъдете и много объркани, защото са ви пробутали откраднатата абревиатура РБ 2 като обединител на дясното. А ние винаги искаме единно дясно. Пак са объркали хората, тук във всеки град и село на България десните, работещите, упоритите хора знаят, че дясното може да бъде единно само при едно условие като алтернатива на фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ, каза още той.

Той призна пред съмишлениците си, че има огромен грях пред тях, че на два пъти е допуснал да бъде обединено дясното зад ГЕРБ - 2009 г. и 2014 г.

"Два пъти дясното в България беше единно зад бай Кой", посочи Кънев. По думите му, вторият път голяма част от дясното дори се набутало под шлифера му, остана си там и престанало да бъде дясно.

Кънев заяви, че резултатът от двете управления на г-н Борисов е държавен рекет върху общините и бизнеса, цензура върху медиите, фалирали фирми и охранени олигарси, бедни граждани и богати чиновници, резултатът е по-малко свобода, по-малко знание, по-малко трудолюбие.

"Това е всичко, което дясното не е и не може да бъде", категоричен бе лидерът на Нова Република. По думите му това е всичко, което поражда огромно разочарование в активните българи, гони ги от България и ги обезверява. Принуждава стотици хиляди десни хора да направят най-големия грях пред себе си да гласуват в ляво, за да разкарат ГЕРБ, заяви Кънев.

Бойко Борисов и ГЕРБ са тези, които отново и отново връщат БСП на власт, коментира Кънев. Той заяви, че БСП ще напуснат завинаги властта, когато от дясно се постараят Борисов да напусне завинаги политическата сцена.

Радан Кънев продължи с констатацията, че се радва, че съмишлениците му не са объркани. "Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква - този път тиквата ще се препъне в нас", заяви Радан Кънев.

Той призна, че е очаквал хората тук да му бъдат гневни, заради това, че ги е вкарал в безпринципен политически блок с наследниците на червената номенклатура, без даде гаранции, че те няма да се намърдат обратно във властта.

Лично преговарях с партийни функционери да станат министри и да направят Бойко Борисов реалният шеф на българското дясно, посочи Радан и заяви, че носи лична отговорност за това.

Обърнах света за да има коалиция в 43-тия парламент, каза още той. С надеждата, че тя ще изпълни поне малка част от програмата, с която са се явили.

Имате пълното право да сте гневни. Не виждам в очите ви днес - този заслужен гняв, каза още той и продължи с констатациите, че вижда сила, воля за промяна и усмивки.

Никой в тази зала не е дошъл да си търси или връща службата, никой не е дошъл да си търси или да си връща властта и никой тук не е дошъл да си връща имунитета, каза още той.

В тази зала са се събрали хората, които искат да дадат на България нова надежда за една България, които искат да дадат надежда за една силна и образована нация, нация, в която всеки израства и успява според таланта, труда, учението и заслугите си, а не според партийната си книжка, както през последните 70 години. По думите му тази надежда не е празна.

Радан Кънев припомни, че българската нация се е създала преди да има държава около знанието, вярата, културата, семейното предприемачество и труд. По този начин българската на същите принципи и със силните държавни институции, които днес свободна и европейска България може да има, българската нация ще се въздигне пак.

"Това е, което предлага Нова република - нито повече, но нито грам по-малко", каза Кънев. Необходима е победа, каза още той и продължи една черна овца пролет не може да направи - нужен е всеки от нас!

След тези думи последва и музикален поздрав на Звезди от Ахат и песента емблема: "Черна овца".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sc
    sci fi
    0 0
    00:29, 5 фев 2017
    Дълбоката Рада се е взела твърде на сериозно.
Последни новини