От х:

Днес в x:

”Нова република”: Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция

Има само един нов път и това е пътят на Нова Република. С тези думи Мартин Димитров се обърна към участниците в учредителното събрание на Нова Република. Той си пожела: "Да бъдем смели и да кажем, че България я чака нов път!".

Минаха десет години членство в ЕС - шест години управлява ГЕРБ, четири БСП - резултатите доведоха до разочарование, отчете Димитров. По думите му, ако продължим по пътя на БСП и ГЕРБ ни чака същото.

"Ние предлагаме нов път - пътят на успеха. Пътят, който поеха всички държави", каза Димитров. Всички забогатяха, само България останала последна, отчете Димитров. Той бе категоричен, че растежът е възможен и именно този растеж за четири години ще увеличи доходите с 50%.

По отношение на други политически партии, които също обещавали 50% увеличение на доходите - Димитров отсече: Като си управлявал в последните шест години и не си го направил - няма да го направиш и в следващите десет години.

Той припомни, че дойдат ли избори всички се борят с корупцията, всички са срещу монополите, но едно е поведението им преди избори, друго, когато гласуват законите в българския парламент. Димитров припомни внесените законопроекти срещу картелите, монополите, намаляването на незаконната лихва за забава, такси юристконсулт.

"Ние бяхме истинската опозиция на статуквото - друга опозиция нямаше, а и като гледам няма и да има. Готви се управление ГЕРБ-БСП и целта е да няма опозиция, ако някой ще се противопостави категорично - това сме ние, ако някой може да спре "Белене" - това сме ние", каза още Димитров.

"Ние сме биткаджии - знаем как да постигаме победи", каза още той. С приемането на закона за даряването на храни, дясното доказало, че не е само растеж и развитие, но и социална отговорност към хората в нужда. На тези избори в дясно има само една алтернатива и това сме ние, категоричен бе той.

Ген. Атанас Атанасов заяви, че Нова република е обратно на Съветска република, визирайки присъствието на руския посланик в София Анатолий Макаров на техния форум. "Тези хора винаги са ни дърпали към болшевизма", каза още той. Не трябва да получават властта! - категоричен бе той. Отново се опитват да ни измамят, предупреди Атанасов.

По думите му нова република ще имаме тогава, когато Бойко отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова стои в опозиция!

Форумът започна с впечатляваща мултимедия и развети сини и бели флагове "Нова Република". Младата изпълнителка Диа (Димана Мирчева) провокира гостите с живото си изпълнение на химна на Република България.

За учредяването на Нова Република дойдоха Михаил Неделчев, Екатерина Михайлова, Йосиф Сърчаджиев, както и най-активните народни представители на 43-тия парламент от ДСБ и преминалият от гражданската квота на ГЕРБ към Нова република Методи Андреев.

Сред успехите им бяха изваждането на всички комунистически досиета, случването на лустрацията, премахването давността на престъпленията на комунизма.

Със стиховете на Ръдиард Киплинг от произведението му "Ако" Йосиф Сърчаджиев отправи посланието към участниците в събранието: "Вие ще бъдете човеци в "новата република", за което бе аплодиран силно.

Господин Тонев, заяви че за него "Нова република" е преди всичко постигането на ново национално чувство, без враждебност и надменност към другите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини