От х:

Днес в x:

Ето кои са най-харесваните имена за бебетата през 2016 в Смолян и региона

Мария отстъпва от челнит епозиции, Мартин в топ 3 вече няколко години поред

Кои са най-популярните имена за бебета, които са се родили през миналата година на територията на Смолян и областта, показват предварителните данни на НСИ за миналата година, които сочат, че от използвани имена по-голямо разнообразие има за малките момичета. За момичетата са използвани 219 имена, а за момчетата - 194.

Никол остава най – харесваното име за новородените момичета за поредна година, почти толкова млади родители са избрали Рая и Александра. Сред предпочитаните и също често употребявани наименования за малките принцеси са или Яна, Виктория, Дария и Ивайла. Малко по-назад в класацията остават Мария и Симона, а след тях се нареждат имена като Теодора, Гергана, Антония, Елена , Крисия, Марая и др. За сравнение през 2015 г. най-предпочитани са били имената Никол, Мария и Рая, година преди това Никол, Виктория и Мария, а през 2013 г. - Мария, Никол и Рая.

Мартин отново е най-предпочитаното име за момче през 2016, както и през 2014г е .

Следват имената Александър и Даниел, с които са кръстени по 17 момчета като Даниел беше на първо място през 2015 г. и на второ през 2014 г. Николай, Димитър и Борис също са били сред най-харесваните имена за новородените юнаци. Не малко родители са избрали за децата си Виктор, Емир, Ивайло и Кристиян. В първата десятка са Алекс, Денис, Калоян и Теодор, а в топ 20 остават Антон, Георги, Дениз, Деян и Константин.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини