От х:

Днес в x:

„Ечемишка” скара Герджиков и Борисов.Преглед на печата

Размяната на репликите между служебния премиер и предшественика му Борисов по случая с тунела "Ечемишка" е сред основните теми на вестниците днес.

"За пет дни cе cвъpши повече pабота, отколкото за пет години" - тaка миниcтъp-пpедcедателят Oгнян Геpджиков коментиpа напpавeното за обезопаcяване на тyнел "Ечемишкa" на автомагиcтpала "Хемyc", който днеc отново беше пycнат в еĸcплоатация. Пpемиеpът Геpджиков подчеpта, че кpаткото вpеме, в което cа извъpшени pемонтните дейноcти, е било от изключителна важноcт, защото в пpотивен cлyчай Севеpна Бългаpия е щяла да оcтане задълго cъc затвоpени тpанcпоpтни вpъзки. Той изpази благодаpноcтта cи към cлyжебния миниcтъp на pегионалното pазвитие и благоycтpойcтвото Спаc Попниколов за cъздадената оpганизация и на cпециалиcтите, оcъщеcтвили pемонта. "Вcички cтpоители, които pаботиxа денонощно, ще ги покaня в Миниcтеpcкия cъвет да изpазя лично моята благодаpноcт към тяx", кaза миниcтъp-пpедcедателят..." , четемвъв в. "24 часа".

"Изказването на Герджиков днес, че за няколко дни направили повече, отколкото за години, граничи с нахалство. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в НДК., цитира в."Труд".

Промените в здравеопазването също са сред водещите теми.

"Д-р Михаил Христов е определен за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. С одобрени от правителството промени в състава на Надзорния съвет за представители на държавата са определени д-р Михаил Христов, Любомир Гайдов и Стоян Стоянов. Те ще заменят д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков и Димитър Евлогиев, съобщиха от правителствената пресслужба. Промяната е във връзка с персоналните промени в Министерството на здравеопазването и с оглед оптимизиране на работата на Надзорния съвет. Д-р Михаил Христов е лекар - специалист по ортопедия и травматология... Любомир Гайдов е заместник-министър на здравеопазването. Има висше юридическо образование... Стоян Стоянов има висше икономическо образование и квалификация по здравен мениджмънт..." , пише  в. "Сега".

Темата за изборите има все по-осезаемо присъствие във вестниците.

"Повечето избиратели предпочитат след изборите в България да има дясноцентристко управление, но зависи кой ще влезе в парламента. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Геновева Петрова, политолог и изпълнителен директор социологическата агенция "Алфа Рисърч". Според нея възможните конфигурации след изборите не са толкова много. В коментар за евентуалната роля на по-малките партии след вота тя каза, че ДПС има доста дълъг опит в съвместно управление като обикновено движението е получавало по-голяма тежест в управлението от електоралната му тежест. Това винаги е водело до силно недоволство, ако Патриотите заемат тази позиция сега, резултатът ще е същият, анализира Петрова. Това по никакъв начин не поставя партиите ГЕРБ и БСП под един знаменател и не смятам, че е правилно да ги обобщаваме под общото национално-социално", коментира още политологът., пише в. "Дневник".

"Европейската комисия нито потвърди, нито отрече съобщеното от министъра на образованието Николай Денков за спиране на междинни плащания и финансови корекции по програмата "Наука и образование за интелигентен растеж", предаде БНР. Писмото, което министърът цитира, е поверителна кореспонденция, която говорителят на ЕК Кристиан Виганд не пожела да коментира пред БНР по същество: Наистина има разговори с българските власти по Оперативната програма. Имаше одиторска мисия, но нейният проектодоклад отново ще се обсъди с правителството на България, щом бъде подготвен. За момента той не е завършен и остава поверителен до приключването на процедурата. Възможно е докладът да претърпи промени, след като получим забележките и допълнителни уточнения от българските управляващи органи - каза говорителят на ЕК Кристиан Виганд." - в. "Труд".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    22
    22.9
    2 -2
    11:29, 14 фев 2017
    Герджиков- комунистическо,депесарско,ДСарско мекере....Помним,че той самият беше част от голямата лъжа,че ще ни оправят за 800 дни...Бяха на власт осем години заедно с ДПС и БСП.....и нищо,нищичко не постигнаха....Лъжци,наглеци,крадливи боклуци.!!!
Последни новини