От х:

Днес в x:

БСП се събира на пленум, решава кой ще води листите

Националният съвет на БСП обсъжда водачите на листи на "БСП за България" за парламентарните избори.

Около 40 процента са новите лица сред водачите, каза лидерът на партията Корнелия Нинова в началото на заседанието, предаде БТА.

Тя отбеляза, че са заложили на първо място на професионализъм, обновление и приемственост. По думите й покрити са важните сектори и комисии в парламента. 

Изпълнителното бюро на БСП предлага Стефан Данаилов да води две листи - във Варна и в 24 МИР-София, Корнелия Нинова ще е начело на листата в 25 МИР-София, където обикновено е битката между лидерите на партиите.

Елена Йончева ще води листата в Хасково, Тома Томов - в Благоевград, проф. Иво Христов - в Пловдив град, дипломатът и експерт по национална сигурност Славчо Велков - в Пазарджик, Александър Симов - в Кърджали.

Водач на листата в Бургас се предлага да бъде досегашният депутат Петър Кънев, във Видин - Филип Попов, в Габрово - Кирил Добрев, в Добрич - Красимир Янков, в Кюстендил - Валери Жаблянов, в Плевен - Васил Антонов, в Пловдив - област - Георги Търновалийски, в Силистра - Стоян Мирчев, в Сливен - Таско Ерменков, в Смолян - Дора Янкова.

В 23 МИР София - Жельо Бойчев, в Стара Загора - Драгомир Стойнев, в Търговище - Светла Бъчварова, в Шумен - Иван Иванов, в Ямбол - Кристиан Вигенин. 

Начело на листата в София област е предложен Иван Ченчев /треньор и спортен журналист/, в Русе - Крум Зарков /член на ИБ на БСП/, в Перник - Станислав Владимиров, в Разград - Денчо Бояджиев, в Монтана - Атанас Костадинов, в Ловеч - Милко Недялков, във Враца - Иван Генов, във Велико Търново - Весела Лечева.

"Влизаме в кампания в подем и в добра кондиция като партия", заяви лидерът на БСП. "Мотото на кампанията на нашите опоненти е "Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията", това е гавра с нацията", посочи тя.

"Тези страхове, които ГЕРБ създадоха у българския народ, будят само една надежда, че те никога повече няма да управляват", коментира Нинова.

"Единствени сме от партиите, които правят реални стъпки за промяна. Знам, че някои са болезнени за вас, благодаря за саможертвата", каза още лидерът на БСП пред членовете на Националния съвет на партията. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини