От х:

Днес в x:

Дончева и Петков забравили обидите, работят в коалиция

Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева и един от основателите на АБВ – Румен Петков, са забравили обидите, които са си казали в миналото.

Партията на Дончева и АБВ се явяват в коалиция на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Политиците нямат право да се вглеждат във всички детайли на лични обиди и отношения", обяви пред Би Ти Ви Дончева. 

По думите на Петков новата коалиция е „осъзната необходимост”. 
"След като евреи и араби могат да седнат да преговарят, защо ние да не го направим?". Ние имаме дълго минало. И с Румен Петков, и с Георги Първанов. Това са събития, които ще останат в историята и няма как да го променим", така Дончева коментира реплики на Петков, отправена преди години. 

През юни 2007 г.  в интервю той каза по неин адрес обидната фраза : „Тишината в спалнята ражда безумия”. 

"Това със сигурност не е реплика, с която мога да се гордея", призна Петков. 

"Изцъклен поглед, странни гримаси, които се задълбочават с времето и напрежението са симптоми на разни болести. Не харесвам мъже, които плачат за диагноза", това обаче е заявила през 2008 г. Дончева по адрес на вътрешния министър тогава и неин съпартиец в БСП Петков. 

Дончева е категорична, че тези отношения вече са в миналото и двете политически формации заедно ще преминат 4-процентната бариера и ще влязат в парламента. Листите на коалицията все още не са наредени и не се знае дали в тях ще фигурират имената на Дончева и Петков.

"Никой не може да ни обвини, че ще седнем някъде скришно и ще си шушукаме. В програмата на БСП четем, че ще има безплатно здравеопазване за неосигурените. Обещават и големи заплати, като парите щели да дойдат от два фонда. Ние чакаме да видим колко ще е най-голямото им обещание, за да ударим чукчето и да обещаем повече", посочи Дончева. 

Тя обясни, че според социолозите двете партии няма да влязат в парламента  поотделно. 

"Най-голямата социология са изборите. Даже имаме резерв от гласове, с който можем да си позволим да се издъним, което се надявам да не правим", категорична беше бившата депутатка от БСП. 

Тя отбеляза още, че няма как Корнелия Нинова да се справи с мафията и паралелната държава. 

"Румен Радев взе властта и членовете на ИБ на БСП се наредиха на опашки в коридорите на Българската банка за развитие за преразпределението на парите", каза Дончева. 

Ние обещаваме изпълними неща и ги правим. Искаме да дададем на българското общество възможност за алтернатива. Ние можем да направим солидно предложение като политика и като кандидатури, които ще включват енергичност, опитност и младост, допълни Румен Петков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    62
    621548
    1 0
    11:41, 8 фев 2017
    И майка си ще забравят, щом е за властта. Ситият на гладния не вярва, а във властта гладни няма. Доказват го последните 30 години, без да смятаме предишните. :)))))))0
Последни новини