От х:

Днес в x:

Задържаха приятеля на изчезналата Даниела от Пловдив

Пловдивската полиция е задържала 28-годишния Запрян Стоянов, който обяви, че 17-годишната му приятелка Даниела е била отвлечена от спирка в града под тепетата.

Младият мъж е задържан в Четвърто РПУ в Пловдив и срещу него е образувано дознание за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице, съобщиха "Трафик Нюз" и Нова телевизия.

Запрян Стоянов бил замесен в отвличане на друго момиче, приятелка на изчезналата Даниела. Срещу него е повдигнато обвинение и той ще остане в ареста за 72 часа.

"Стоянов е задържан от вчера по друг случай, не за изчезването на приятелката му. Момичето, чиято свобода е била противозаконно отнета, твърди, че е било държано вързано 48 часа в жилището на обвиняемия, евентуално с цел сексуална експлоатация", обясни заместник-районният прокурор на Пловдив Румяна Зайкова-Калеева.

До момента е установено, че от 26 януари 2017 г. до 28 януари 2017 г., Запрян Стоянов противозаконно е държал в квартирата си 17-годишно момиче, с което се познавали отпреди. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия. От жилището е била иззета верига, за която пострадалата твърди, че й била поставена на ръката, след което вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар.

На 28 януари 2017 г. момичето е успяло да отключи катинара и напуснало жилището. Подаден бил сигнал в полицията. По делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани свидетели и др. 

Изчезването на Даниела 

Запрян Стоянов твърди, че Даниела е била похитена в понеделник около 20.45 ч. от спирка пред Пловдивския университет. Стоянов разлепил снимки на момичето из центъра на Пловдив.

"В понеделник бяхме в компютърната зала срещу университета и после тръгнахме да се прибираме пеш към къщи. На спирката на ПУ имаше спряна някаква тъмна кола, а предната врата беше отворена. Някакъв мъж попита дали имаме огънче и Дани се приближи до него да му даде запалката. Тогава от колата изскочиха двама мъже и я блъснаха на задната седалка. Автомобилът потегли, а аз изобщо не успях да реагирам", твърди мъжът, цитиран от "Трафик Нюз". 

Според него спирката била абсолютно пуста и никой не видял инцидента. Той обаче не е подал сигнал на тел. 112, а твърди, че се е обадил на полицай от Пето районно, който му казал, че момичето така или иначе се издирва. 

17-годишната Даниела е живяла няколко месеца в дома на Запрян, след като е избягала от защитеното жилище "Майка Тереза", но той не е сезирал компетентните органи. 

Майката на момичето починала, а баща й я биел и тормозел, затова Даниела била настанена в Дом "Майка Тереза". Но непрекъснато бяга. Обявявана е за издирване 12 пъти, като за последно е пусната за издирване от директорката на центъра Недка Петрова на 12 декември 2016 година. 

Според Запрян Стоянов, Даниела от няколко месеца живеела в неговото жилище и отказвала да се върне в дома. 

По неофициална информация на Нова телевизия най-вероятно момичето е станало жертва на сводници. 

Издирването на Даниела Кавалджиева продължава, като Окръжната прокуратура в Пловдив се е самосезирала по случая. Разпоредено е извършване на незабавна проверка за установяване на данни за евентуално извършено от две лица отвличане на непълнолетното момиче, съобщиха от държавното обвинение. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини