От х:

Днес в x:

Натопеният училищен директор: Мислех, че ще умра

Директорът на столичното 51-во училище Асен Александров, който бе замесен в скандал с фалшиви голи снимки, проговори за преживения шок от случилото се.

Скандалът избухна през януари, след като гола снимка на Александров стана публично известна. Медии, които първи я публикуваха, твърдяха, че е взета от сайта училището, където за кратко е имало и други негови голи снимки. 

Родители и учители обаче застанаха зад директора и последва вълна от демонстрации в негова защита. Прокуратурата поръча експертиза, която определи, че фотосите са монтаж. След като тя го оневини, това направи и Регионалният инспекторат по образованието. Процедурата по дисциплинарно наказание е прекратена.

Снимките са фалшиви. И беше като шок. Тази вечер мислех, че ще умра…Получих много силна болка в сърцето, никога не съм имал такава. Отидох на лекар, биха ми инжекции. Всъщност тази първата вечер ми беше все едно дали ще оживея или не”, разказа сега директорът пред bTV.

Александров описва преживяното като опит за убийство.

Просто си помислих: откъде дойде това нещо, кой човек иска да ме убие? Защото всъщност няма разлика между физическото убийство и едно такова убийство… Не мога да си представя, че има такива зли хора, които умишлено искат да го направят и затова съм им простил, дано и Бог им прости”, казва още директорът.

Той отново е в директорския си кабинет и засега е решил да се фокусира върху работата и да не води съдебни битки.

Днес, само днес, не по-малко от 100 деца са дошли да ме прегръщат. Тази положителна емоция е способна да излекува всяка болка”, споделя Асен Александров.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини