От х:

Днес в x:

-6 °C

Каква ще бъде годината на петела според китайския хороскоп на 2017

  Астрологът Милена Вълканова разкрива тайните на Огнения петел за 2017

  На 28 януари 2017 се сбогуваме с годината на Маймуната и навлизаме в годината на Петела.

  Петелът символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането, затова 2017-а ще бъде година на успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа, без екстравагантни рискове и очакване да ни падне отгоре.

  2017-а година е подчинена на елемента огън в неговата ин форма, която носи топлина, вътрешна визия, сладостта на интимните взаимоотношения. Забравени чувства се надигат и ни оставят объркани и дезориентирани.

  Годината на Петела е време на честност и справедливост, но също и на мегаломания. Приоритетни са сфери като публична администрация, бизнес управление, работата на полицията и армията.

  Не се препоръчват необмислените и стихийни втурвания в големи инвестиционни проекти, нито трябва да се очаква бърза възвращаемост от инвестициите.

  Най-подходящо е да се започват нови начинания през есента или през последните две седмици на всеки месец, тъй като те се управляват от елемента Земя, а това балансира и стабилизира енергията на Огнения Петел.

  Вроденото качество на Петела е метал – елемент, който отслабва огъня. Затова и 2017 се очертава да бъде конфликтна.

  Личен живот

  Ако не сте обвързани, 2017-а е перфектна за началото на нови връзки. Но същевременно тази година ще има и своята сенчеста страна, защото немалко връзки ще бъдат прекратени поради причини, независещи от волята на участниците, например преместване на партньора в друга държава или дори друг континент.

  Хармонията в немалко семейства ще бъде застрашена от надигаща се вълна на неизразени чувства – кои ще устоят зависи от зрелостта на замесените. Избягвайте любовните триъгълници – тази фигура е неустойчива в годината на Огнения Петел.

  Въпреки всички напрежения, конфликтност и разклатен баланс през 2017, тази година парадоксално е твърде благоприятна за брак. Не забравяйте, че червеното – цветът на огъня – е традиционен за сватбените одежди в китайската култура.

  Ако очаквате дете през 2017 година, бъдете подготвени да посрещнете горда и екстравагантна личност с много енергия, за която трябва да се намерят подходящите канали за реализация.

  Детето Петел

  Децата, родени в годината на Петела, са независими, артистични и самоуверени. Те обичат да получават аплодисменти и да бъдат на сцена. Изключително откровени, ще ви поставят на място, разсичайки с рентгенов поглед и безкомпромисна дума вашите дела и грешки. Чувството им за справедливост трябва да се насърчава. Те не са конформисти. Но в никакъв случай не подхранвайте склонността им към арогантност и възгордяване. Научете ги да понасят градивна критика – нещо, което им е изключително трудно.

  Голяма лъжица детето Петел ще се окаже за устата на родителите, родени в годината на Плъха, Заека и Петела. Добра съвместимост то има с родители Вол, Змия, Тигър и Коза.

  Работа

  Годината на Петела нерядко е белязана от главоломен успех, но само за онези, които не очакват бързи резултати, а дълго, търпеливо и устойчиво, а нерядко и самотно, са полагали усилия в своите бизнес проекти и работни цели.

  Мнозина ще пожелаят да сменят дейността или работното място, тръгвайки по нов професионален път. Но тези намерения не биха се осъществили за всички, а само за онези, които притежават умението на дълбокия размисъл, креативността и самодисциплината, необходими за скок в неизвестното и не по-малко за поемане на пресметнат риск.

  Годината ще бъде успешна за бизнесмени, спортисти и военни, за хората на изкуството, които са посветили много време и енергия, за да се развиват и усъвършенстват, както и такива, които черпят от огнената енергия – скулптори, художници, писатели, актьори.

  Глобалната сцена

  Комбинацията между метал и огън ще нажежава атмосферата и ще бъде източник на напрежение на политическата и икономическата сцена. Миграционните процеси едва ли ще постигнат стабилно равнище през идната година, а климатичните промени ще стават все по-тревожни.

  Огнено-металното качество на 2017 резонира безпогрешно с опозицията между Юпитер и Уран в момента, която ще се поддържа почти през цялата идна година и предвещава ярки революционни, но същевременно и противоречиви, развития във високите технологии, в средствата за транспорт и комуникация и в междузвездните пътувания. Вероятно ще се родят нови изобретения и ще се случи пробив в използването на слънчевата енергия като алтернативен източник.

  За съжаление годината на Петела е уязвима към всякакви прояви и събития, резултат от фанатизъм, ригидност, егоцентризъм и агресия.

   „Противоотрова“

  За да съумеем да уравновесим енергийния поток и да бъдем по-балансирани и омиротворени, би било добре да предпочитаме в дома и офиса интериорни решения, декорации и предмети в земни цветове като теракота, охра, жълто, кафяво, сиена. За своите метални бижута давайте превес на златото.

  Избягвайте червения цвят в облеклото, бижутата и скъпоценните камъни като червен топаз, червен рубин, родохрозит, за да не възбуждате прекалено огнения елемент, който и без това е изобилен през 2017. Предпочитайте меки, пастелни и земни тонове.

  Добродетелите, които ще ви помагат през 2017-а и ще противодействат на хаоса, са упорство, прозрачност, справедливост, неподкупност и честност.

  Тъй като ин качеството на годината е женско, то се родее с възприемчивост, пасивност, приемане, мекота, сън, тишина, покой.

  Затова 2017 г. е подходяща за здравословни практики, медитации, почивка, пребиваване сред природата. Активността на огнената енергия може да бъде удовлетворена чрез вътрешна работа и творчески процес.

  Автор:Милена Вълканова

  Източник: edna.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
  02 дек 2020
  Последни новини