От х:

Днес в x:

Българското прозрение "Кредит", с музиката на Миро (видео)

"Идеята за вечното завръщане е загадка, с която Ницше хвърли останалите философи в смут. Представете си само, че всичко преживяно от нас, някога ще се повтори и че самото това повторение ще се повтаря до безкрай! Какво иска да изрази този налудничав мит?" 

Песента "REVERSE" е трактовка на книгата на Кундера "Непосилната лекота на битието" .

Написана като част и вдъхновена от късометражния филм "Кредит", "REVERSE" е в подкрепа на свободните творци и създадена от тях.

Клипът на песента е в тренд, и затова е виновен както текстът, така и музиката, и самият Миро.

В интервю за бТВ Миро сподели, че няма кредит, парите не са най-важното на света за него, не си купува нови неща, даже дрехите му ги подаряват. Да вземеш кредит, означава да искаш да живееш свръх възможностите си. Миро издаде и за колко пари е направен късометражния филм - за 4000 лева. Самият той е голям фен на филма и точно заради това пише песента, и защото го смята за кауза - нещо толкова добро да не остане просто така, без подкрепа. Миро няма послание - той казва, че всеки от нас има избор и своята свободна воля. Вижда себе си като "само един певец", който "отвреме навреме пише хубави песни". Но в тази има осезаем гняв, както Миро признава - има сериозен проблем с гнева. Цялото интервю на Миро - тук. Филмът е страхотен, всеки трябва да го гледа, а за вас, след всичко това, е време да видите клипа:

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини