От х:

Днес в x:

Герджиков гледа "Майстори" в Народния с жена си

Служебният премиер проф. Огнян Герджиков уважи първата премиера за новата година в Народния театър „Иван Вазов" – „Майстори" по Рачо Стоянов. Само няколко дена, след като пое ролята на министър-председател на България, проф. Герджиков отиде в театъра, за да изгледа представлението, режисирано от Петринел Гочев.

Всички входове на театъра бяха завардени от НСО, видя OFFNews. Премиерът бе придружен от съпругата си Светла Герджикова, а сред почетните зрители на спектакъла бяха и Цветана Манева, бившият директор на Народния театър проф. Васил Стефанов, арх. Здравец Хайтов и много други.

Камерната зала на театъра едва побра зрителите, дошли да се насладят на литературния шедьовър на Рачо Стоянов. „Майстори" разказва за най-трагичния любовен триъгълник в националната ни драматургия и досега е била поставяна три пъти на първата ни сцена – за първи път от Николай Масалитинов преди 90 години.

След края на представлението проф. Герджиков и официалните гости поздравиха директора Мариус Донкин и екипа на представлението за успешната премиера и им пожелаха на добър час.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини