От х:

Днес в x:

Дебютният „Кръстопът” на Димитър Запрянов- най-добро българско фентъзи за 2016 г.

    Дебютният роман на 25-годишният Димитър Запрянов от Димитровград ”Кръстопът”, за когото преди три месеца ви разказахме и в Haskovo.net, беше обявен за най-добра българска книга  за 2016 година от Националния клуб за фентъзи и хорър "Цитаделата". Годишните национални награди  в пет категории бяха раздадени в столичния дом на културата „ Средец” в събота. Призьорите са определени след номинации и някоолко етапа на гласуване.

    „Дори човек с развинтено въображение като мен, не си е представял, че нещо подобно може да се случи. Благодаря на всички, че повярвахте в мен и книгата ми", коментира с купа и грамота в ръка авторът на „Кръстопът”.

    Димитър Запрянов е икономист по ообразование, но идеята да пише във фентъзи жанра идва след поредица от странни сънища, в които избиват част от образите на бъдещите му герои в книгата.

    Дебютният му роман се поави в началото на 2016 година след две години ходене по мъките за издаването му и след много откази от издателите да се заемат, поради единствения факт, че авторът му е неизвестен и попада в графата „рисков” заради това.

    Младият икономист писател обаче се превърна в доказателство, че когато талантът се срещне с упоритостта, мечтите се материализират и напускат химерното пространство. Като истински мисионер Митко започна представянето на сънищата си книга сам, нарамил раница с дузина томчета от книжарница в книжарница, от библиотека в читалня, от град на град. Срещи, разговори-пред много и пред малко, но винаги с пламнали очи, че върши, това, което е решил да последва-да споделя своите  послания с другите за добрто и злото, за началото и изхода, за това, че ”никой не може да избяга от съдбата си, всичко му е предначертано”.  А Димитър прави това  не с комерс, не заради печалбарство, а вярвайки „че каквото трябва ще се случи”.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини