От х:

Днес в x:

Депутатът от РБ: Бях след упойка, не исках да спра репортажа

Депутатът от РБ Борислав Миланов, обвинен, че е усвоил чужд имот и е заградил общинска улица, се оправда, че поискал да спрат репортажа, защото бил под упойка.

Вчера bTV излъчи свое разследване, в което софиянка разказа, че активистът на СДС е усвоил неин законен имот и е затворил с врата общински път, на който си е построил барбекю. От общината потвърдиха, че постройката е незаконна, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка.

Тази сутрин Миланов коментира в ефира на телевизията скандала. Първо той започна с обяснение за обаждането си до журналиста, в което го пита: "Какъв е шансът да спрем репортажа?" и подчертава, че за тях няма да е добре предвид предстоящата предизборна кампания.

„Когато се видяхме, аз бях във ВМА, пред операция, изключително притеснен. Това обаждане го направих, след като бях под упойка, това може да се докаже от екипа, който ме оперира, бях неадекватен”, заяви депутатът. 

По думите му той не е искал да спира репортажа, а само да го задържи, за да има повече време да подготви аргументацията си. 

Според него барбекюто е "само един навес от четири кола и три тухли”, и е изграден от баща му преди 17 години – време, в което самият той не бил забил и един пирон.  

Той призна обаче, че постройката е незаконна и обеща най-скоро да бъде отстранена.

Металната врата, която прегражда улицата пък, щяла да бъде премахната още днес до 17 ч. Бил я сложил, защото и без това там никой не минавал.

Миланов твърди, че до имота на жената имало достъп, като лично той й бил дал два ключа с приемо-предавателен протокол. Собственичката на имота - Стайка Авджиева, обаче твърди, че те не работят.

Депутатът обясни още, че теренът е купен от неговите родители през 1998 г., а през 1999 г. е окрупнен със съседния имот, така че се е получил парцел от 1,5 дка. 

Засегната страна – Авджиева, е доказала правото си върху 600 кв.м от него – но те не били върнати в реални граници, а като идеали части. Нужна била делба. Такава обаче така и не се е състояла – нито доброволна, нито съдебна. Той отрече думите на жената, че й казал как тази делба може да се проточи 30 г.

Миланов заяви още, че многократно е призовавал този проблем да се реши, но по думите му хората не искали имот, а пари – и затова била цялата работа. 

„Аз съм чист пред себе си”, категоричен беше народният представител. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини