От х:

Днес в x:

Всеки пети българин не е прочел нито една книга

Всеки пети българин не е прочел нито една книга. Това каза за Радио „Фокус”-Бургас Мария Бенчева, директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов” – Бургас.

По думите ѝ тази статистика е тъжна, защото хората четат все по-рядко книги и повече в интернет. „Именно поради тази причина библиотеката се стреми да се включва във всяка една кампания, която провокира към четене”, отбеляза Бенчева. Тя добави, че Регионалната библиотека в Бургас се включва дари и в изложби, които се организират в КЦ „Морско Казино”. „Проблемът с четенето е навсякъде, не само при нас. Лятото имахме една кампания и в нея се включиха доброволци и много деца, които идваха всеки ден с голямо желание в библиотеката”, отбеляза още Мария Бенчева.

„Чрез тази кампания библиотеката успя да се сближи с тези деца и вече дори са наши приятели, и посещават библиотеката все едно идват у дома си”, подчерта Бенчева.

По думите ѝ различните инициативи свързани с четене будят повече интерес у хората Директорът на Регионалната библиотека в Бургас изтъкна и това,

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини