От х:

Днес в x:

Говорител на Путин: Кремъл не се занимава с компромати

Кремъл няма никакъв компромат против новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, нито против Хилъри Клинтън, която беше кандидат на Демократическата партия.

Това заяви днес Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Той коментира пред журналисти разпространените в САЩ съобщения, че Русия събирала компрометиращи информации за Тръмп.

Абсолютна глупост и „булевардно четиво“ нарече тези твърдения Песков, цитиран от ТАСС.

„Не, Кремъл няма компромат против Тръмп, обратната информация не отговаря на действителността и не е нищо друго освен абсолютна измислица“, каза говорителят.

Той опроверга и твърденията, че руското ръководство имало сведения, опетняващи Хилъри Клинтън: „Това е абсолютна партенка, нещо абсолютно изфабрикувано и пълна глупост. Кремъл не се занимава със събиране на компромати“.

„Президентът на Руската федерация – подчерта Песков – се занимава с изграждане на отношения с нашите задгранични партньори в интерес на Руската федерация и в интерес на руския народ, както и в интерес на глобалния мир, стабилността и сигурността“.

Говорителят на Кремъл сравни „качеството“ на сегашните съобщения с доклада за „руските хакерски атаки“. Той каза, че тези публикации са „истерични“ и представляват „очевиден опит да се навреди на двустранните отношения“.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини