От х:

Днес в x:

Вятър и сняг затвориха пътища, домове останаха без ток

Много населени места в Североизточна България са без ток, летище Варна не работи, затруднено е движението на влакове, затворени са основни пътища заради снега.

Около 490 населени места в Североизточна България са без ток, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО. Най-усложнена е обстановката в Добричко и Силистренско. Повредите са предизвикани от обилния снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания. Това затруднява работата на аварийните екипи. 
Компанията ще пренасочи допълнителен ресурс към районите с най-голям брой повреди.

Летище Варна е затворено заради лоши метеорологични условия. Духа силен страничен вятър до 20 метра в секунда и има интензивен снеговалеж. 
Летището ще остане затворено за полети в следващите 8 часа, тъй като през този период от време не се очаква подобрение на времето. 

Поради липса на видимост, силен вятър, снегонавявания и минусови температури
пътят Бургас-Варна е затворен за движение на леки и тежкотоварни автомобили. 

В почистването и обработването с химикали на участъка от магистралата на територията на област Ямбол с дължина 35 километра са включени 17 тежки машини. Временно е спрян за почистване на пътя и автомобилният трафик по републиканския път от п.в. "Петолъчката" до Карнобат.

Към 11.00 затворените пътища в област Бургас са също Айтоски и Дюленски проходи. През Средец се пътува при зимни условия. Републиканската пътна мрежа в областта е с дължина около 600 километра и се поддържа денонощно от дежурни екипи и 60 специализирани машини. 

Затворени за движение са всички пътища в района на Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен. Това информираха от СБА.

Магистрала "Тракия" е затворена за камиони над 12 т., а изцяло е спряно движението от Зимница до Бургас. Отново за камиони над 12 тона е затворена и магистрала "Хемус", както и изцяло в отсечката между Шумен и Варна. За камиони над 12 тона са затворени магистралите "Струма", "Марица" и "Люлин".

Изцяло са затворени Върбишкият, Златишки, Троянският и Айтоският проходи.

В района на Пампорово всички да се движат задължително с вериги, забранено е движението на превозни средства над 3,5 т.

Поради усложнената метеорологична обстановка движението на влаковете в страната се осъществява при тежки зимни условия като са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на дълги разстояния, информираха от железниците.

Към 11.00 ч. движението на влаковете е прекъснато между Шивачево и Гавраилово (участък от подбалканската жп линия) - поради надвиснали клони над контактната мрежа. Аварийни екипи работят по отстраняване на проблема, както и между Добрич север - Кардам - поради снегонавявания и преспи.

Участъци от железопътната инфраструктура с обилен снеговалеж се почистват от роторен снегорин и друга техника на НКЖИ. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини