От х:

Днес в x:

Наркотик в лютеница на български производител. Преглед на печата

"Монитор":

Ненчев на съд за МиГ-овете до месец

СГП повдигна окончателно обвинение на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев за престъпление по служба. Обвинителният акт срещу него ще бъде внесен в съда в 30-дневен срок, съобщиха от прокуратурата.

В 15 часа днес Ненчев се яви в следствения отдел на СГП, за да му бъде предявено прецизираното и допълнено обвинение за ремонта на самолетите на ВВС МиГ-29. За първоначалното му обвинение за престъпление, извършено в периода от 5 май до 9 септември 2015 година бе съобщено от прокуратурата на 23 ноември 2016 година. В хода на разследването са събрани доказателства и за още едно престъпно деяние, извършено в периода от 7 ноември 2014 година до 29 март 2016 година. Тогава Ненчев също не е изпълнил служебните си задължения, като в нарушение на Закона за отбраната и въоръжените сили не утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за МиГ-29 и не осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военните машини. От това са настъпили значителни вредни последици за Българската армия и случаят е особено тежък, смята прокуратурата.

Инцидент. 

"Сега":

Поредна автогонка прати невинни хора в болницата

Гонка между младежи с мощни коли предизвика верижна катастрофа и блокира движението по южната дъга на Околовръстното шосе на София в сряда вечерта. При инцидента пострадаха две невинни жени в кола, които бяха откарани в болница с опасност за живота. Трагедията се е разиграла около 21.30 ч. - време, в което движението в района е сравнително интензивно. Инцидентът е станал между отклоненията за "Бояна" и "Драгалевци" в посока Перник.

Най-вероятната причина за тежката катастрофа е гонка между две мощни коли, управлявани от младежи, обяви Нова тв. Според известното засега първото BMW с 20-годишен водач зад волана удря "Фолксваген Поло", в което са пътували двете жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложила намесата на пожарникари, които да ги извадят. Малката кола се завъртяла и застанала по средата на платното. Второто BMW с 22-годишен шофьор ударил странично джип и от високата скорост се забил в табелата на близката бензиностанция.

Зима. 

"Труд":

Лугавят ни за по-евтино, пътят замръзва

Ако температурите паднат под минус 10 градуса, както прогнозират синоптиците, шофьорите ще карат по заледени пътища. Това стана ясно от думите на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура (АПИ) инж. Дончо Атанасов.

"Ефективността на химикалите, които използваме върху пътната настилка след минус 10 градуса, рязко намалява", предупреди той на брифинг. Атанасов поясни, че "независимо от всичко пътищата ще бъдат обработени и при покачване на температурите тези химикали ще сработят".

Опасна лютеница. 

"24 Часа":

Наркотик в лютеница на български производител

Изследване на "Активни потребители" установи олеамид - токсично е и се влага в пластмаси и смазки Индустриалният химикал олеамид е открит в бурканчета лютеница на български производител, съобщи за "24 часа" шефът на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов. Веществото е токсично и действало като приспивателно и наркотик. Олеамидът се съдържал в пластмаси и смазки. За първи път се открива в храна, каза и Сергей Иванов, управител на центъра по биология на храните. Той е провел изследването на 12 марки лютеница, финансирано от "Активни потребители". 

Фалшив сайт. 

"Дума":

МЗ сигнализира ГДБОП за фалшив сайт на ведомството 

МЗ изпрати сигнал до директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов с копие до комисар Явор Колев, началник на отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството.

Сайтът http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/ съдържа категорично невярна информация и прави внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите.

МЗ напомня, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/ .

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини