От х:

Днес в x:

Шест години затвор за шофьор убиец, сгазил пешеходец

Шест години строг затвор и девет години лишаване от право да шофира получи от Окръжния съд в Търново 30-годишният Борис Димитров от Горна Оряховица. Мъжът с богато криминално досие прегази с мерцедеса си на "зебра" възрастен пешеходец в Горна Оряховица. 

Делото бе разгледано от съда по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите, изложени в обвинителния акт. Но пък определеното му наказание бе редуцирано с 1/3.

Горна Оряховица, обвиняемият управлявал мощното возило с 99,8 км/ч. по ул."Васил Левски". По същото време пострадалият пешеходец Тодор Д. /71 г./ предприел пресичане на пешеходна пътека, обозначена с пътен знак. Обвиняемият възприел със закъснение пресичащия човек и въпреки че задействал спирачките, блъснал пешеходеца и го влачил почти 30 м.. В резултат на настъпилото произшествие пенсионерът получил тежки травми и по-късно почина в търновската болница.

Борис Димитров е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни. По искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини