От х:

Днес в x:

Тото Кутуньо: И аз щях да съм в падналия Ту-154

Италианският певец Тото Кутуньо разкри, че се е разминал на косъм със смъртта, тъй като е получил покана да пее с руския хор "Александров" в Сирия.

В официалния си профил във Фейсбук, Кутуньо написа:

"Новината за разбилия се самолет в Черно море ме шокира. На борда бе хорът на Червената армия. С тях съм преживял незабравими моменти, както в Русия, така и на Фестивала в Сан Ремо през 2013 г. Станахме големи приятели и имахме съвместни бъдещи планове...всъщност преди месец те ме потърсиха за същия новогодишен концерт. Искаха да пътувам с тях за Сирия, за да изнесем концерт за руските войници. За съжаление или за щастие, аз отказах, тъй като имах друг ангажимент. Съдбата пожела сега да съм тук и да ви разкажа за това. Благодаря ти, Боже...“.

Самолетът Ту-154 изчезна от радарите в 05:40 московско време (04:40 българско време) скоро след излитането си от Сочи. На борда на самолета е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия. 

Говорителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков заяви, че версията за терористичен атентат не е разглеждана от следователите като вероятна причина за катастрофата, предаде АФП. 

Всички вероятни причини са разглеждани и все още е твърде рано да се каже нещо със сигурност, но вие знаете, че версията за терористичен акт далеч не е сред първите предположения“, подчерта Песков.

По-рано днес руският транспортен министър Максим Соколов, който ръководи комисията за разследване на катастрофата на самолета, също изключи възможността самолетът Ту-154 да е бил цел на терористи.

Към момента основните версии за катастрофата включват пилотска грешка, техническа неизправност на самолета или проблем с горивото. В издирвателните и спасителни операции след инцидента край Сочи участват 3500 души, които работят на смени.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини