От х:

Днес в x:

Борисов следи изтеглянето на най-опасната цистерна от Хитрино

Четвърти ден продължава извозването на опасните цистерни от дерайлиралия влак в Хитрино. До вчера вечерта екипите изтеглиха 7 цистерни, но днес предстои най-опасният ден.

Днес се очаква да бъде извозена осмата цистерна, която вчера бе успешно натоварена преди падането на нощта. Именно от тази цистерна продължава да изтича газ.

Около нея е изградена специална площадка. Постоянно се следи концентрацията на взривоопасни субстанции във въздуха, като се работи изключително внимателно.

Премиерът Бойко Борисов, който вчера пристигна в Хитрино и заяви, че ще остане, за да наблюдава на място провеждането на операцията. Той похвали работата на спасителните екипи, но отново не се ангажира със срок, в който да може жителите да се завърнат по домовете си.

Все пак той изрази надежда, че операцията по обезопасяването на евакуираното село ще завърши в понеделник, а на следващия ден, хората ще могат да се завърнат по домовете си.

Продължава снемането на размери за възстановяване на унищожената дограма. През вчерашния ден това бе направено на 72 къщи.

Вече започна заседание на обществения съвет в Хитрино за разпределяне на помощите за пострадалите от инцидента с дерайлиралия товарен влак.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини