От х:

Днес в x:

Съветниците приеха правила за работата на приюта за кучета, две решения отиват на прокурор

Изображение 1 от 3

    Две решения на Общинския съвет на Хасково ще бъдат дадени на прокурор като незаконосъобразни. Това обяви от трибуната на местния парламент на заседанието днес съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев.

    Още преди гласуването на докладната на кмета на Хасково Добри Беливанов за Правилата за дейността на приюта за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината, съветникът предупреди, че те не са нормативен акт и при нарушения няма как да се стъпва на тях за правомерно санкциониране, както е разписано в проекто-предложението. Предложените санкции са за глоба до 1000 лв. за граждани и до 3000 лв. за фирми.

    Георги Пеев коментира от трибуната, че в проекта има недомислици в разрез и със Закона за защита на животните. Затова предложи, като резонно решение съветниците да отхвърлят Докладната и да възложат на кмета на Хасково разписване на Наредба или Програма от администрацията му за действието на бъдещия приют за безпризорни кучета.

    Въпреки брожението, общинските съветници приеха Правилата. Мотивите за тяхното разписване са във връзка със зачестилите сигнали и жалби от хасковлии за безстопанствени кучета.

    Пеев обаче обяви, че ще обжалва решението пред областния управител и окръжния прокурор.

    Той ще направи същото и по друго от решенията на местния парламент, с което се даде съгласие управителя на „Обредния дом“ ЕООД да сключва договорите и да определя реда, по който да се ползва под наем от частните агенци сградата за траурни ритуали в Северната индустриална зона. Според общинският съветник, това е незаконосъобразно, тъй като обредната зала е публична общинска собственост, тя не е част от активите на дружеството."Ще дам на прокурор това решение на Общинския съвет, ако управителят на Обредния дом сключи и един договор за отдаване на обредната зала под наем-давам и нея на прокурор!", заяви пред колегите си Георги Пеев. 

    Преди старта на заседанието общинските съветници на Хасково почетоха с минута мълчание жертвите от взривовете в с.Хитрино. Сесията по същество започна след полагането на клетва от общинския съветник Станислава Стоянова, която влиза в Общинския съвет от Коалиция „За Хасково“ на мястото на подалата молба по лични причини за напускането му Гинка Райчева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Da
      dada
      13 -8
      13:31, 16 дек 2016
      малък лилипут ..........
    • 2
      Мм
      мм
      16 -1
      14:06, 16 дек 2016
      ... Даа, формално се показва грижа към съгражданите...
      А кога ще намалят данъците за имотите и данъците за автомобилите в Хасково! Тези данъци са едни от най- високите в цялата страна и са на фона на най- ниските пазарни цени на имотите и на безпаричието на гражданите за покупка на жилище. Нали това бяха и най-ярките и завладяващи предизборни обещания на сега управляващите, преди да получат доверието на електората! И защо по тази тема никой не отваря и дума …
      • 69
        6969
        9 -1
        15:51, 16 дек 2016
        Данъците ще ги намалят когато си видите ушите без огледало.
    • 3
      In
      inkognito
      10 -2
      15:09, 16 дек 2016
      Браво!!! Продължавайте да си чоплите ноктите и да си цъкате на телефоните докато тече заседанието!
    • 4
      То
      Тодоров
      7 -1
      17:42, 16 дек 2016
      Данъците, данъците господа, че ще Ви вземат дяволите!!!
    • 5
      28
      281354
      2 0
      05:57, 17 дек 2016
      Правила за кучета се приемат, а правила в образованието, които са узаконени, не се изпълняват на местна почва. Защо не се пенсионира Наска от общежитието, макар че отдавна е навършила години за пенсия. Ако беше редови учител, щяхме да сме забравили за нея. Тя обаче е началник със "специални привилегии". Това, че само се облагодетелства от поста отдавна е публична тайна. Оставяме го настрана. Само настояваме да има намеса на институциите за нейното пенсиониране. Стигат й 20 години управление, за което съсипа здравето и съдбата на толкова много хора. Съветниците да посъветват, когото трябва, за да бъде пенсионирана най-сетне.
    • 6
      To
      Tonich
      1 0
      09:34, 17 дек 2016
      Намериха хората около кмета нова ниша да се облажат, какъв приют, какви пет лева.... Нима не знаем, че кучетата не се кастрират, само се слагат етикети и парите се усвояват от "наши" хора .Трябва да се намалява бройката на бездомните кучета, да се унищожават трябва, не да се строят приюти за верните на властта лапачи !
    Последни новини