От х:

Днес в x:

Ученик загина с подарен преди 14 дни мотор

17-годишен ученик от Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил загина вчера с подарения му преди 14 дни мощен мотор.

Тежката катастрофа е станала на ул. "Г. С. Раковски" на метри от училището, в което момчето учи, потвърдиха от полицията в Кюстендил.

Загиналият ученик се казва Цветелин Владимиров и е от кюстендилското село Ябълково. Само преди две седмици, момчето получило мощния мотор като подарък от свой роднина, работещ в Италия, съобщи "Струма". 

Според очевидци заедно с Цветелин имало още един моторист. Ученикът обаче карал с висока скорост на задна гума, когато загубил управление и паднал. 

Не разбрахме какво е станало, просто видяхме как моторът се „отплесна” и след това започна да се влачи по земята”, разказват още свидетелите на тежката катастрофа.

Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ само установили смъртта на момчето. Оказало се, че Цветелин си е ударил главата в указателната табела, която предупреждава водачите на МПС-та, че пред тях има пешеходна пътека. 

Заради катастрофата районът на пътния инцидент остана отцепен за движение часове наред. От полицията уточниха, че младежът е управлявал мотор с по-голяма мощност от разрешената за неговата възраст. 

Работата по случая продължава. За момента не можем официално да кажем с колко е карал, но трагедията е факт. По случая е образувано досъдебно производство“, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка. 

Според съученици на Цветелин, единадесетокласникът бил добър ученик и активен участник в кукерската група на родното си село. Той бил запален по моторите от малък, а от две седмици се радвал искрено на подаръка от братовчед си. 

Въпреки че е зима, хубавото време подлъгало младежа да се похвали пред съучениците си и той дошъл на училище с новата си придобивка. 

Ще организираме срещи-разговори с педагогическия съветник и психолог на училището за всички ученици, които са станали свидетели на инцидента”, казаха от ръководството на Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лу
    Лукарски -седесарски
    0 -1
    12:38, 14 дек 2016
    Следващия път да му купят СИМСОН или Балканче те са супер мотори Ще бъде доволен
Последни новини