От х:

Днес в x:

Антонио Таяни е кандидатът на ЕНП за председател на Европейския парламент

Групата на ЕНП избра Антонио Таяни за кандидат за поста председател на Европейския парламент, съобщиха от Европейската народна партия.

"Горд съм, че определихме нашия кандидат след демократичен, отворен и прозрачен процес", заяви Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП.

"Бих желал да благодаря на Майред Макгинес, Ален Ламасур и Алойз Петерле, които от цялото си сърце участваха в първичните избори и които поддържаха демокрацията жива. Нашата група е напълно обединена зад нашия кандидат. Като най-голямата група в Европейския парламент ние поемаме нашата отговорност много сериозно и искаме да сме сигурни, че Европа ще постигне резултати. Ето защо не виждаме алтернатива пред сътрудничеството между проевропейските сили в парламента." - коментира още той.

По думите му, с опита си Антонио Таяни ще бъде връзката между политическите сили в парламента и силен глас извън него.

63-годишният Антонио Таяни е евродепутат от 1994 година.

Той беше заместник-председател на Европейската комисия от 2008 до 2014 година, първо като комисар за транспорта (2008 - 2010), след това като комисар за промишлеността и предприемачеството (2010 - 2014). Той стана първи заместник-председател на Европейския парламент през 2014 и е заместник-председател на Европейската народна партия от 2002 година.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини