От х:

Днес в x:

В японските ресторанти започват да работят китайски роботи-сервитьори

Китайската компания Kunshan Pangolin Robot излезе на японския пазар със своите роботи. Първата партида от тези роботизирани сервитьори започват да обслужват клиентите в ресторантите. Китайската компания възнамерява да продължи да се развива с помощта на своите японски бизнес партньори и чрез университетите.

Pangolin въведе в експлоатация свой японски отдел. Компанията ще продава своите андроиди в Япония и там ще осъществяват тяхното техническо обслужване и поддръжка. След това ще започне работа изследователски център в японския университет по електрически комуникации. Един от основните приоритети на този японски университет е осигуряване на високи технологии за бизнеса и възнамерява да помогне на Pangolin да се адаптира на японския пазар.

За увеличаване на производството, компанията подписа договор за съвместна работа с големия японски производител на точна техника и резервни части Kikuchi Seisakusho.

В Япония първите роботи ще започнат работа в парка за развлечения Huis Ten Bosch. В ресторантите на този огромен парк ще работят андроидите на Kunshan. Цената на един роботизиран сервитьор е $4 380. Времето за зареждане на андроида е 6 часа. Освен разнасяне на храна и напитки, китайските роботи могат да привличат потребители пред заведенията, да съобщават особеностите на кухнята на заведението и други.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини