От х:

Днес в x:

Германия ще връща сирийски бежанци в България. Преглед на печата

"Сега":

Германия ще връща сирийски бежанци в България

Германия може да връща сирийски бежанци в България, но само ако са здрави и работоспособни, реши съд в Дюселдорф, цитиран от българската секция на "Дойче веле". Според съдиите сирийците могат да получават социални помощи и медицински услуги и в България.

В края на миналата седмица Административният съд в Дюселдорф постанови, че Германия може да връща в България сирийски граждани, ако първата им регистрация като бежанци е там. Конкретният повод за това решение е жалба на двама сирийци - 40-годишен мъж и неговата 30-годишна съпруга, срещу намеренията на германските власти да ги върнат в България.

В аргументацията на съда се казва, че и в България признатите бежанци имат право на социални помощи и медицински услуги. Освен това, според съда, няма основание да се очаква, че България ще се отнася "нечовешки и унизително" към бежанците.

Борисов. 

"24 Часа":

Борисов сравни оттеглянето си с това на Ренци и Камерън

Референдумът за въвеждане на мажоритарни избори, предизвикан от Шоуто на Слави Трифонов, е атака срещу държавността. Това обяви в сряда премиерът в оставка Бойко Борисов в слово пред министрите си. То бе разпространено като стенограма от правителственото заседание. Думите на Борисов за референдума последваха от възмущението му от БСП. "Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността", заявил Борисов пред министрите си според разпространения текст.

Атентат. 

"Труд":

Охранител срита бомба миг преди да се взриви

Взрив, поръчан от конкуренти, е основната версия за бомбения атентат пред офиса на една от най-големите строителни фирми у нас. Експлозията отекнала към 22 часа във вторник в столичния кв. "Манастирски ливади". Адската машина била поставена пред бизнес сграда, където е централата на фирма "Станилов". От взрива са пострадали прозорците на три автомобила, паркирани близо до постройката на ул. "Майстор Алекси Рилец" 10 . При атентата няма пострадали хора.

Малко преди експлозията охранител видял съмнителен пакет на плочките пред вратата на бизнес сградата. Той решил, че това е някакъв боклук и го подритнал. Мъжът извадил истински късмет, тъй като секунди по-късно се разнесъл гръм. Според полицейски източници взривът бил слаб и с около 200 грама тротилов еквивалент. От него била изкъртена облицовка на стъпала пред входа.

Промени. 

"Дума":

Около столичния боклук се размирисва

Редица изненадващи промени в управлението на столичния боклук събудиха съмнения за бъдещи проблеми с чистотата на София.

Преди седмица стана ясно, че тихомълком е сменен директорът на завода за отпадъци, вчера излязоха наяве несъответствия в обясненията за уволнението му. Според Йорданка Фандъкова освобождаването е заради два инцидента, при един от които е загинал общ работник. Общински съветници от БСП обаче изнесоха информация, че те са се случили, часове след като той е подписал заповедта си за освобождаване. Според запознати мотивите за рокадата в завода се крият в установени нередности с приемането на количества смет, преработката и депонирането й.

За прикривани проблеми говори и преструктурирането на общинското дружество "Чистота-Искър".

Доган. 

"Сега":

Доган: Закърмен съм с екзистенциалната темпоралност на руската литература

"В актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб". Това пише почетният председател на ДПС Ахмед Доган до Павел Журавлев, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София, съобщи epicenter.bg. Ахмед Доган е номиниран за награда във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и България в областта на духовното сближаване на двата народа. На 6 декември т.г. Доган е бил поканен от името на кметството на Москва и Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " - Русия на тържество в Руския културно-информационен център в София, за да му бъде връчена наградата. В отговор на проявеното уважение Доган разказва в писмото, че няколко пъти в живота му се е случвало да не приема или да отказва национални и международни награди. Но сегашното му номиниране приема с особена чест, защото в духовното си битие е бил "школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия", но е бил "закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, пише Доган, че "който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя". (Правописът е на Доган, бел.ред.)

Пред Епицентър Доган обяснил, че творчеството на Достоевски е ключ към разгадаването на човешката душа, чиято дълбочина и драматизъм никой не е обхванал така, както самият Достоевски.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    20
    200 партии
    5 0
    08:42, 8 дек 2016
    В България има много партии, но всичките от КГБ - Доган, Атака, Валери Симеонов,Каракачанов, БСП,Цветан Василев и неговия Бареков, имам притеснения и за Бойко(много е дупе и гащи с Дилян Пеевски), имам съмнения и на Славито кой му плаща ...
Последни новини