От х:

Днес в x:

НС прие оставката на втория кабинет на Борисов

"За" оставката на кабинета гласуваха 218 депутати, а 2 се въздържаха. Против нямаше.

Преди гласуването и преди дискусията премиерът (вече в оставка) Бойко Борисов представи официално пред депутатите оставката на второто си правителство.

Той помоли новото мнозинство, получило моралното право след победа на президентските избори да поемат още сега отговорността, след консултации с президента Плевнелиев, да направят служебно правителство до изборите. 

"Успокойте държавата и управлявайте апелира към "новото мнозинство" Борисов и обеща максимална конструктивност.

Той каза, по-късно пред журналисти, че би било безотговорно, ако новоизбраният президент Румен Радев "дезертира и прехвърли цялата отговорност на Росен Плевнелиев за служебно правителство".

Борисов предложи БСП, които по думите му, имат има огромна банка от кадри да "си дадат премиера, вицепремиерите, министрите и зам.-министрите и г-н Радев с г-н Плевнелиев да го назначат". 

Тогава няма да има рискове, ще има кворум, държавата ще работи и всеки ще си носи отговорността, коментира премиерът в оставка. 

Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, защото тези два месеца ще ни ги приписват, категоричен е той. 

БСП в лицето на лидера Корнелия Нинова заяви от трибуната, че мнозинството в това Народно събрание не се е променило и че те няма да съставят кабинет и ще върнат мандата.

Президентът Плевнелиев започва консултации с партиите. Първи са ГЕРБ, като срещата с тях е утре, 17 ноември.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини