От х:

Днес в x:

4 °C

Еди Редмейн: Нощем заключваме в сейф сценария на Дж. К. Роулинг

Точно когато сте си помислили, че светът на Хари Потър не може да стане по-мрачен, на екраните в петък излиза продължение, което ще ви опровергае. Това написа Питър Дебрюж за списание Variety в рецензията си за "Фантастични животни и къде да ги открием". Във филма, разказващ за събития десетилетия преди сагата за Потър, за пръв път сценарист е самата Джоан Роулинг.
Главният герой е магизоологът Нют Скамандер (Еди Редмейн), режисьор е Дейвид Йейтс, а този spin-off е разгърнат в 5 нови филма. Редмейн разговаря с "Ройтерс" за любимото си чудовище и надеждите, които възлага на героя си.

Колко у Нют идва от вас и колко от Дж. К. Роулинг?
- Нют е идеално описан на една страница, след което всичко за предисторията му е в нейното въображение. Тя пише, че Нют се движи по специфичен начин и у него има нещо от Бъстър Кийтън.

Така че се срещнах с човек, който се издържа, като преследва животни. Той казва, че ако се опитваш да си абсолютно безшумен, трябва да си свалиш обувките.

И така се заех с този босоног герой, а после се оказа, че трябваше да опъвам жили и мускули и да правя каскади.

Ще участвате ли и в петте филма за "Животните"?
- Не, не знам. Цялата продукция е строго секретна – до степен, че нощем екземплярите ни от сценария се заключват в сейф. Джо пази много плътен контрол над историята.

Как се чувствате като герой на порасналите фенове на Хари Потър?
- Всъщност не знам. Как човек се подготвя за нещо подобно? Наистина нищо не можеш да направиш. Малко повече хора започват да искат да си правят селфита с теб и толкова. Поне така си мисля.

Какво е усещането да играеш срещу създадени от компютър чудовища?
- За сцените с ерумпента (приказно чудовище, приличащо на носорог – бел. ред.) привлякохме няколко души, работили в "Боен кон", които направиха голяма кукла и репетирах с нея за няколко седмици.
Когато се стигна до снимките, куклата я нямаше и трябваше да играя по памет.

А имате ли любимо чудовище?
- Мисля, че Пикет ми е любим. (Магическото създание колкото човешка длан прилича на зелено клонче – бел. ред.). Привързва се и просто иска да го гушнеш. Другите от неговия вид непрекъснато го тормозят.

В каква посока би искал да се развие образът на Нют в следващия филм?
- Когато видиш снимката на Леда Лестранж, разбираш, че това момиче очевидно му въздейства, така че би било интересно да видим нещо такова. Освен това става дума, че Нют е прекарал година в Екваториална Гвинея. Бих искал да го видя със запретнати ръкави да се бори с някое от тези изключителни създания.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини