От х:

Днес в x:

Еди Редмейн: Нощем заключваме в сейф сценария на Дж. К. Роулинг

Точно когато сте си помислили, че светът на Хари Потър не може да стане по-мрачен, на екраните в петък излиза продължение, което ще ви опровергае. Това написа Питър Дебрюж за списание Variety в рецензията си за "Фантастични животни и къде да ги открием". Във филма, разказващ за събития десетилетия преди сагата за Потър, за пръв път сценарист е самата Джоан Роулинг.
Главният герой е магизоологът Нют Скамандер (Еди Редмейн), режисьор е Дейвид Йейтс, а този spin-off е разгърнат в 5 нови филма. Редмейн разговаря с "Ройтерс" за любимото си чудовище и надеждите, които възлага на героя си.

Колко у Нют идва от вас и колко от Дж. К. Роулинг?
- Нют е идеално описан на една страница, след което всичко за предисторията му е в нейното въображение. Тя пише, че Нют се движи по специфичен начин и у него има нещо от Бъстър Кийтън.

Така че се срещнах с човек, който се издържа, като преследва животни. Той казва, че ако се опитваш да си абсолютно безшумен, трябва да си свалиш обувките.

И така се заех с този босоног герой, а после се оказа, че трябваше да опъвам жили и мускули и да правя каскади.

Ще участвате ли и в петте филма за "Животните"?
- Не, не знам. Цялата продукция е строго секретна – до степен, че нощем екземплярите ни от сценария се заключват в сейф. Джо пази много плътен контрол над историята.

Как се чувствате като герой на порасналите фенове на Хари Потър?
- Всъщност не знам. Как човек се подготвя за нещо подобно? Наистина нищо не можеш да направиш. Малко повече хора започват да искат да си правят селфита с теб и толкова. Поне така си мисля.

Какво е усещането да играеш срещу създадени от компютър чудовища?
- За сцените с ерумпента (приказно чудовище, приличащо на носорог – бел. ред.) привлякохме няколко души, работили в "Боен кон", които направиха голяма кукла и репетирах с нея за няколко седмици.
Когато се стигна до снимките, куклата я нямаше и трябваше да играя по памет.

А имате ли любимо чудовище?
- Мисля, че Пикет ми е любим. (Магическото създание колкото човешка длан прилича на зелено клонче – бел. ред.). Привързва се и просто иска да го гушнеш. Другите от неговия вид непрекъснато го тормозят.

В каква посока би искал да се развие образът на Нют в следващия филм?
- Когато видиш снимката на Леда Лестранж, разбираш, че това момиче очевидно му въздейства, така че би било интересно да видим нещо такова. Освен това става дума, че Нют е прекарал година в Екваториална Гвинея. Бих искал да го видя със запретнати ръкави да се бори с някое от тези изключителни създания.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
02 юни 2020
Последни новини