От х:

Днес в x:

26 °C

Еди Редмейн: Нощем заключваме в сейф сценария на Дж. К. Роулинг

Точно когато сте си помислили, че светът на Хари Потър не може да стане по-мрачен, на екраните в петък излиза продължение, което ще ви опровергае. Това написа Питър Дебрюж за списание Variety в рецензията си за "Фантастични животни и къде да ги открием". Във филма, разказващ за събития десетилетия преди сагата за Потър, за пръв път сценарист е самата Джоан Роулинг.
Главният герой е магизоологът Нют Скамандер (Еди Редмейн), режисьор е Дейвид Йейтс, а този spin-off е разгърнат в 5 нови филма. Редмейн разговаря с "Ройтерс" за любимото си чудовище и надеждите, които възлага на героя си.

Колко у Нют идва от вас и колко от Дж. К. Роулинг?
- Нют е идеално описан на една страница, след което всичко за предисторията му е в нейното въображение. Тя пише, че Нют се движи по специфичен начин и у него има нещо от Бъстър Кийтън.

Така че се срещнах с човек, който се издържа, като преследва животни. Той казва, че ако се опитваш да си абсолютно безшумен, трябва да си свалиш обувките.

И така се заех с този босоног герой, а после се оказа, че трябваше да опъвам жили и мускули и да правя каскади.

Ще участвате ли и в петте филма за "Животните"?
- Не, не знам. Цялата продукция е строго секретна – до степен, че нощем екземплярите ни от сценария се заключват в сейф. Джо пази много плътен контрол над историята.

Как се чувствате като герой на порасналите фенове на Хари Потър?
- Всъщност не знам. Как човек се подготвя за нещо подобно? Наистина нищо не можеш да направиш. Малко повече хора започват да искат да си правят селфита с теб и толкова. Поне така си мисля.

Какво е усещането да играеш срещу създадени от компютър чудовища?
- За сцените с ерумпента (приказно чудовище, приличащо на носорог – бел. ред.) привлякохме няколко души, работили в "Боен кон", които направиха голяма кукла и репетирах с нея за няколко седмици.
Когато се стигна до снимките, куклата я нямаше и трябваше да играя по памет.

А имате ли любимо чудовище?
- Мисля, че Пикет ми е любим. (Магическото създание колкото човешка длан прилича на зелено клонче – бел. ред.). Привързва се и просто иска да го гушнеш. Другите от неговия вид непрекъснато го тормозят.

В каква посока би искал да се развие образът на Нют в следващия филм?
- Когато видиш снимката на Леда Лестранж, разбираш, че това момиче очевидно му въздейства, така че би било интересно да видим нещо такова. Освен това става дума, че Нют е прекарал година в Екваториална Гвинея. Бих искал да го видя със запретнати ръкави да се бори с някое от тези изключителни създания.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
21 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
21 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
21 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
21 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
21 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
21 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
21 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
21 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
21 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
21 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
21 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
21 окт 2019
Последни новини