От х:

Днес в x:

Постоянен арест и за двамата обвинени за смъртта на студента

Софийския апелативния съд наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража на Александър Данаилов и Вили Георгиев, обвинени, че са причинили по непредпазливост смъртта на Стоян Балтов.
На днешното съдебно заседание съдът отмени определението на Софийски градски съд и наложената от него парична гаранция в размер на 500 лв. на Александър Данаилов, оставайки го в ареста.

Причина за това бяха внесените от прокуратурата нови доказателства по делото. Те включват свидетелските показания на Мирослав Станчев, според които Данаилов е участвал в побоя срещу Стоян Балтов и съдебно-медицинска експертиза, която доказва, че отпечатък от маратонката на Данаилов е намерен върху главата на Стоян.

Съдът прие, че не съществува риск нито Данаилов, нито Георгиев да се укрият от съда, но е налице обосновано предположение за съпричастност към деянието, за което и двамата са обвинени.

Защитата на Данаилов се опита да докаже пред съда, че отпечатъците от обувките на Георгиев и от тези на трето лице също са сходни с отпечатъците по главата на починалия след побоя студент.

Въпреки аргументите на защитата на Георгиев, че според свидетелските показания той не е нанасял удари по главата на Балтов, апелативният съд потвърди наложената мярка на Георгиев - задържане под стража.



Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини