От х:

Днес в x:

Столичен полицай е в ареста по обвинение за изнудване

Служителят от криминална полиция към Столична дирекция на полицията Т.П. /31 г./, е в ареста с прокурорска мярка за 72 часа, след като срещу него беше образувано досъдебно производство за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР.На 25 септември т.г. ученичка от XII клас на 79 СОУ била отвлечена пред магазин "Била" в кв. "Надежда". Престъплението е разкрито и като извършители са били задържани две криминално проявени лица.

Криминалистът Т.П. отишъл при родителите на момичето и ги заплашил, че ако тя свидетелства срещу задържаните, ще й се случи нещо лошо, например може да бъде залята с киселина. Родителите информирали полицаите, работили по случая, и дали показания пред съдия. Т.П. е задържан с прокурорска мярка лишаване от свобода за 72 часа. За деянието, за което е привлечен под отговорност, Наказателният кодекс предвижда затвор от 3 до 10 години.

Снощи в Осмо РПУ се явил В.И. /20 г./, от София и завил, че лице, познато му с малко име Стефан и още двама непознати го изнудват за 400 лева. По случая е заведена преписка и незабавно е проведена специализирана полицейска операция с описани пари. При нея служителите на реда задържат три лица ? С. Й./23 г./ от с. Подгумер, добре познат на полицията, С.В. /24 г./ от Павликени и Ц.П. /34 г./ от София ? с чисти криминални досиета. Тримата пътували с автомобил "Ауди", с който при задържането се опитали да прегазят групата за задържане. Наложило се при ареста им да бъдат използвани сила и белезници. След проверка на самоличността на рекетьорите се оказало, че С.В., който управлявал автомобила, е курсант от IV курс на Академията на МВР. Той бил нает за шофьор от Стефан със заплата 800 лева и все още бил на изпитателен срок. На тримата е наложена мярка задържане за 24 часа, а прокуратурата е удължила ареста на С.Й. от Подгумер за 72 часа. Курсантът и Ц.П. са освободени. Води се досъдебно производство.

Миналата седмица двама полицаи от Перник бяха заловени при кражба на нафта от бензиностанция. Така случаите на служители на реда, уличени в престъпна дейност от колегите им полицаи, стават четири. /БГНЕС
Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини