От х:

Днес в x:

Хилъри Клинтън води с 8 процентни пункта пред Доналд Тръмп

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп изостава от Хилъри Клинтън с 8 процентни пункта в намеренията за гласуване, предадоха Ройтерс и БТА.

Социологическото проучване на Ройтерс и института Ипсос бе проведено след втория президентски диспут в неделя вечерта.
В него Тръмп бе принуден да дава обяснения за вулгарните си коментари за жените, заснети на видео от 2005 г. Сред оценките за диспута надделява мнението, че по-добре се е представила кандидатката на Демократическата партия.

Клинтън е увеличила преднината си на 8 процента в понеделник от 5 процента миналата седмица според допитването на Ройтерс/Ипсос.

Четиридесет и пет процента от запитаните казват, че ще гласуват за нея в президентските избори на 8 ноември. 37% са за Тръмп, а 18 процента заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата.

Ал Гор: С Тръмп идва климатична катастрофа

Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор призова вчера американците да гласуват за Хилъри Клинтън, защото евентуалното избиране Тръмп ще предизвика климатична катастрофа, предаде Асошиейтед прес.

"Правилният избор е много ясен. Хилъри Клинтън ще направи решаването на климатичната криза първостепенен национален приоритет", каза американският политик на митинг на кандидатката на Демократическата партия в Маями, Флорида.

"Нейният противник, предвид идеите, които представи, ще ни прати към климатична катастрофа", допълни Гор, който бе вицепрезидент по времето на Бил Клинтън и е дългогодишен активист за опазването на околната среда.

От това, че е отправен точно във Флорида, призивът получава допълнителна тежест, отбелязва АП.

Агенцията припомня, че на президентските избори през 2000 г. Гор получи повече гласове от републиканеца Джордж Буш - младши, но загуби изборите след повторно преброяване на гласовете в този американски щат и след шокиращо решение на Върховния съд.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини