От х:

Днес в x:

Шествия против мигрантите в три български града

Днес, 7 октомври, се организира шествие-протест срещу мигрантите. Шествието ще се проведе в три града – София, Велико Търново и Бургас. Протестът се организира от движение „Национална съпротива”, а съобщението за събитието беше изпратено до Actualno.com от станалия известен по темата с бежанците Петър Низамов-Перата. Тази пролет Низамов беше арестуван заради противозаконно задържане на мигранти - станалият известен случай със свински опашки.

Шествието в София ще започне в 20:00 часа и ще тръгне от храм „Св. Неделя”, като ще стигне до Лъвов мост – регион, в който има много чужденци. В Бургас шествието ще тръгне от площад „Тройката” от 19:00 часа, а във Велико Търново – от площад „Майка България”, в 20:00 часа.

Основното искане на протестиращите е незабавно затваряне на българските граници и охрана на границите от армията „с тежки машини”, както и по-тежки наказания за каналджии плюс преразглеждане на всички разрешения за право на убежище от 2012 година насам. Друго искане е обиск на всички джамии, защото според организаторите било ясно, че те са складове за оръжие. Не е ясно откъде организаторите имат тази информация.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини