От х:

Днес в x:

Шефове назначават служителки с декларация "бременност". Преглед на печата

24 часа

Откраднаха предизборно самоличността на Вяра Анкова, конституционен съдия и още десетки

Генералната директорка на БНТ Вяра Анкова, конституционната съдийка Кети Маркова, репортерките на bTV Канна Рачева и Мария Цънцарова, както и десетки други българи, са окрили имената и ЕГН-тата си в инициативни комитети за президентските избори и референдума.

 „Труд”

Три вида грип ни атакуват тази есен

Три вида грип ни удрят този сезон. Това съобщи националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова, цитирана от в. "Труд". Щамовете, които ще ни разболяват тази есен, са така нареченият свински грип, А Н3N2, който е нов щам тип А – “Хонконг” и представителя на грипните вируси тип Б – “Брисбейн”. Това е съставът на противогрипните ваксини, който ни показва, че с най-голяма вероятност се очакват от Световната здравна организация да циркулират в Северното полукълбо през сезона 2016-2017 г.”, каза Кожухарова, която помага за състава на ваксините.

„Стандарт”

3 нови лагера с фургони за бежанци

Новите центрове за настаняване на бежанци, които държавата обяви, че ще изгради в пограничните райони, всъщност ще бъдат площадки, оборудвани с фургони. Това стана ясно от обясненията на вътрешния министър Румяна Бъчварова в парламента. "Става въпрос за 3 площадки, на които, ако дойде много голяма вълна бежанци от Турция и трябва да бъдат разположени някъде, бежанците ще бъдат във фургони от временен тип", поясни Бъчварова. Целта е да не се допусне самостоятелно движение на нелегалните мигранти из страната, докато чакат статут.

 „Монитор”       

Шефове назначават служителки с декларация "бременност"

Фирми наемат нови служителка само след подписана декларация, в която жените заявяват, че в следващите 2 г. няма да забременяват. За тази схема са алармирали юристи пред в. "Монитор". "Имаме данни за два случая, когато при кандидатстване за работа две жени са били предупредени, че това е политиката на фирмата и ако не подпишат декларацията, няма да бъдат назначени", обясни адвокат Станислав Найденов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини