От х:

Днес в x:

Измамените в Дупница трудно ще си върнат парите

Парите на хората в Дупнишката популярна каса могат да бъдат върнати, ако органите на реда установят къде са вложени.

Това заяви пред Нова телевизия окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Председателят на скандалната Спестовно-кредитна кооперация "Дупнишка популярна каса" Георги Близнаков бе арестуван заедно със съпругата му Ивона във вторник. На съпрузите са повдигнатиобвинения за укриване на данъци и лихварство. Те ще останат в ареста за 72 часа. Синът им, задържан също с тях, е бил разпитан и освободен. 

По думите му обаче банковите сметки на семейство Близнакови са празни, защото парите са давани на ръка, а след това са поемали в неизвестна посока.

Румен Попов добави, че семейният хотел в Сапарева баня е отнет от страна на банката, в която е запориран.

Когато започва строителството му, по-голяма част от парите на пострадалите не са били събрани. Те са употребени в друга насока”, каза още окръжният прокурор на Пловдив. 

Схемата стана ясна преди няколко месеца. Измамените се подлъгали от високата лихва, която стигала 18%. Разследващите установили, че става въпрос за класическа финансова пирамида.227 души са ощетени от дупнишката Популярна каса с 4,5 милиона лева, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Разследването се води в града под тепетата, защото след прехвърлянето на кредитната кооперация през март в града собствениците са подали документи в Пловдивския съд за обявяване на кооперацията в несъстоятелност. Именно те са и оповестили броя на членовете ѝ. 

Разследването продължава.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ko
    kovo
    3 0
    11:46, 6 окт 2016
    Разбрахме колко хора са "потънали" с пари в Дупнишката популярна каса, но никъде никой не каза получил ли е дивидент по обещаната лихва. Не ми е яснно как някой ще се подведе да си вложи парите за лихва 17%, когато в банките, в момента лихвата по депозитите е под 1%.
  • 2
    Ми
    михал мишкоед
    2 0
    12:32, 6 окт 2016
    Що се чудиш бе ково държавата ни е 80 процента БАЛЪЦИ то за това има и 20 процента хитреци
Последни новини