От х:

Днес в x:

Самодейци от Ардино обраха овациите на Националния фестивал за стара градска песен в Свиленград

Групата за стари градски песни „Докле е младост” към читалище „Родопска искра” от Ардино взе участие във Втория национален фестивал на стари градски песни и шлагери в Свиленград. Ардинските дами с художествен ръководител Донка Ганчева направиха силно впечатление на журито с председател Бони Милчева, водеща на предаването „Минаха години“. Конкурсът беше под надслов „С песни от свила минаха години“.

„Бяхме аплодирани и от всички участници и гости на фестивала с пожелание за нови срещи. Получихме покана от председателя на журито Бони Милчева за участие в предаването „Минаха години“, сподели Донка Ганчева. Тя се надява искрено, че ръководството на читалището в лицето на председателя му Юксел Исмаил ще уважи поканата.

Групата за стари градски песни започва работа към читалището в Ардино през 1998 година. Многобройни са изявите на групата – местни, регионални, национални и международни. Три поредни години съставът участва в Старопланински събор „Балканфолк” във Велико Търново, където печели множество отличия и награди. Двукратен участник е във фестивала за стара градска песен „Море и спомени” във Варна. Дамите от групата са лауреати от националните фестивали на старата градска песен „Нежни чувства” в Пловдив и „Пей, сърце” в Кюстендил. Предизвикали са сълзи на умиление в очите на изселниците от Ардино в Бурса. Винаги са радвали слушателите си със своите прекрасни песни и незатихваща енергия.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини