От х:

Днес в x:

ТВ 2 и Ринг взеха Шампионска лига

Най-комерсиалният клубен футболен турнир в Европа Шампионската лига от следващия сезон ще се предава по ТВ 2 и Ринг. Досега правата държеше БТВ, но двете телевизии се пребориха за излъчването на турнира на богатите.
Това е поредният удар на двете телевизии, след закупуването на правата на Българското футболно първенство.
„Не можем да скрием задоволството си от този факт. Това не са просто футболни срещи, а марка, която ние смятаме да развиваме през следващите години", споделя Огнян Димов, генерален директор на ТВ2 Груп.
Освен телевизионните права, медийната група на ТВ2 ще притежава и правата за интернет и мобилни телефони.
„За такъв проект ще ни трябват доста млади хора с идеи, защото същинската работа тепърва предстои. Имаме много планове за развитие на тези марки. Не смятаме да се ограничим само с излъчването им", разказва Ивайло Гюров, изпълнителен директор на Ринг.
Така всеки вторник и сряда ТВ2 ще има първия избор кои срещи да предлага. Освен това всеки четвъртък Ринг ще предава и по две срещи от турнира за Купата на УЕФА, който от следващата година ще се казва Лига Европа. Първият мач ще е от 20,00 часа, а вторият от 22,00 часа.
Права за предаване на срещите от Шампионската лига получи и "Диема". Кабелната телевизия, която отрази Европейското първенство в Австрия и Швейцария през лятото, ще дава по един мач във вторник и сряда, но ТВ2 ще има първия избор.
Диема придоби правата за излъчване на живо на общо 112 мача на сезон от Шампионската лига на УЕФА – от груповата фаза, първите елиминации и четвърт финалите на турнира.
"След успешното отразяване на Евро 2008 по Диема и излъчването на английската Висша лига по същия канал, логическа стъпка е закупуването на правата за Шампионската лига на УЕФА, първенството на най-добрите футболни клубове", коментира Якоб Андерсън, изпълнителен директор на Диема и Нова.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини