От х:

Днес в x:

Трайни негативни последици за децата, родени със секцио

Американски медици са установили трайни негативни последици за здравето на децата, родени със секцио. изследването е публикувано в JAMA Pediatrics, накратко за него пише The Guardian.

Децата, дошли на бял свят с помощта на хирургическата намеса, 15 процента по-често като възрастни страдат от затлъстяване в сравнение с родените по природния начин (вагинално).

Причината за това, според учените е в бактериите, които попадат в червата на бебето. С течение на времето те променят скоростта на обмяната на веществата, което води до нарастващо чувство за глад и преяждане.

В изследването на учените са участвали над 22 хиляди деца, родени от около 15 хиляди жени. В многодетните семейства е отркита особено силна зависимост меджи цезаровото сечение и затлъстяването. Децата, родени със секцио страдали от наднормено тегло 64 процента по-често от братята и сестрите им, родени по стандартния начин, независимо от еднаквите условия, при които се намират вкъщи.

Учените отбелязват, че секцио се прилага предимно при късно раждащи жени или при твърде едри. тенденцията е да се увеличава броят на ражданията по този начин, допълват изследователите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини