От х:

Днес в x:

Забрана за движение на ТИР-ове за 6 септември

В последния от поредицата почивни дни - 6 септември, ще бъде ограничено движението от 14. 00 до 20.00 часа за тежкотоварни камиони по някои от най-натоварените пътища в страната, съобщава агенция "Пътна инфраструктура".

В първия почивен ден - събота, 3 септември, над 80 хил. души, по думи на премиера Бойко Борисов, пресякоха границата с Гърция, опашки от преминаващи границата автомобили имаше и в следващите два дни. Затова сега се очаква наплив в обратната посока.

Ограничението важи за следните пътища: Видин – Ботевград; Благоевград – ГКПП "Кулата"; в. "Коритна" – Велико Търново – Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево"; Дуранкулак – Варна - Бургас; Околовръстен път София; Симитли - Гоце Делчев; Пловдив - Смолян; Бургас - Царево.

Забраната не важи за превозни средства, транспортиращи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 6 септември от 10.00 ч. до 20.00 ч., ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). По този начин пътуващите към София ще могат да пътуват по-удобно и безопасно, посочват от пътната агенция и напомнят, че алтернативният маршрут е по магистрала "Люлин".

В последния почивен ден ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-ти километър на АМ "Хемус". В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини