От х:

Днес в x:

Ал Кайда предизвика Буш в ново видео

Вторият по ранг в Ал Кайда Айман Ал Зауахири заяви в ново видеообръщение, че американската финансова криза е следствие от военните операции на Вашингтон в Ирак и Афганистан и сега данъкоплатците си плащат цената.

„Тази криза е една от сериите кръвоизливи на американската икономика след атентатите от 11 септември. И това ще продължи докато глупавата американска политика се нахвърля кърваво върху мюсюлманските държави".

Тези, на които сега пада тежестта, са данъкоплатците, чиито пари са изхарчени за да се спасяват дадени капиталисти и да се пазят феодални интереси, заяви Зауахири.

Зауахири изтъкна, че американските военни в Пакистан ще се провалят, въпреки новите подкрепления, които президентът Джордж Буш изпраща в съседен Афганистан.

"Предизвиквам те, (Буш), ако наистина си мъж, изпрати цялата американска армия в Пакистан и тя ще свърши в ада", закани се заместникът на Бен Ладен.

Призивите да се прекрати войната в Афганистан показват, че американските военни се провалят и не могат да се справят с талибаните, обясни вторият в Ал-Кайда..

„Всичко това е доказателство за провала на тяхната кампания", заяви Зауахири в 80-минутното видео, предаде Ройтерс.

Той призова още за всеобща стачка в Египет, за да се принуди правителството да отвори границата с Газа.

Коментарите в новото видео на Зауахири идват дестина дни след като той сравни Обама с домашен негър.

57-годишният главен помощник на Осама бин Ладен е издирван от американските власти. За главата му е обявена награда от $25 млн.

Смята се, че той стои в основата на атентатите в американските посолства в Източна Африка през 1998г.

По време на 80-минутното видео Зауахири не направи дори намек за атентатите в Мумбай, макар че според анализаторите за тях стои Ал Кайда.

Ралица Йорданова
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини