От х:

Днес в x:

Днес държавата трябва да проверява частен плаж, свързван с Доган

Няма и не може да има частен плаж. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като членове на неправителствената организация „Организация за закрила на българските граждани“ (ОЗБГ) бяха изгонени от плаж в Отманли (бел. ред. – парк „Росенец”) от охранители – с мотива, че са в частна собственост.

„Плажът не е нанесен на нито една карта, затова не може да се нарече частен. Днес (бел. ред. - 23 август) ще извършим внезапна проверка на място, за да установим дали в действителност има охранители, които забраняват достъпа до залива“, каза Ангелкова.

Според разследване на "Биволъ" точно в парк "Росенец" се намира новият "сарай" на Ахмед Доган. Мястото, на което се издига „сараят”, е нос „Чукалята” в Бургаския залив. Това е бивша военна база на Гранични войски, като мястото е специално избрано заради стратегическото си положение. Тази територия е и най-близката брегова ивица до единствения остров Св. Анастасия, от където островът се снабдява с ток и вода. Островът е снабден с морски фар, указващ подхода на корабите и сам по себе си е от фундаментално значение, заради местоположението си, за националната сигурност на България.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини