От х:

Днес в x:

Токсичната енергия на негативните хора

Емпатията е възможността да разпознаваме и да чувстваме емоциите на другите хора. Често пъти да си „емпат“ означава да абсорбираш голяма част от болката и страданието в собствената си околна среда, което всъщност ти пречи да функционираш на най-високо ниво.

Ако сте били в една стая с негативен човек, знаете колко токсична може да бъде тяхната енергия. Едно от най-важните умения на духовно ниво е да се научим как да НЕ абсорбираме чуждата негативна енергия.

Ето пет начина да спрем да попиваме енергията на други хора.

Не забравяй, че няма как да направиш всички доволни

Ако някой те тормози и се оплаква от теб, не го превръщай в своя мисия да накараш въпросния човек да започне да те харесва. Това само ще те засмуче по-надълбоко в това енергийно поле и ще ти докара енергийна зависимост от мнението на този човек за теб.

Не всички ще те харесват. Всеки има различна цел в живота си на Земята. Трябва да обичаш първо себе си, защото това създава силово поле около теб, което пречи на чуждото мнение да те източва енергийно.

Също помни, че не можеш да промениш всички. Не го превръщай в своя мисия да ги „оправиш“. Понякога най-доброто, което можеш да направиш е да спреш „да храниш“ енергията, която те отправят към теб.

Внимавай кого каниш в живота си

Твоето тяло, съзнанието и средата, която те заобикаля са твоят храм. Кого каниш вътре? Дали това представлява отворена покана? Хората трябва ли да си избършат краката на входа, преди да влязат или е в реда на нещата да донесат кал в душата ти? В Бразилия има жаргонната дума „folgado” – директното й значение е мързелив, но всъщност значи нещо като „храненик“, който ти виси на врата. Значението няма точен еквивалент на български – представлява манталитет, който е нещо повече от начин на живот. Ако дадеш някому парче хляб един ден, на другия той ще ти поиска питката. Ако поканиш някого да остане за уикенда, той ще поиска да остане цялата седмица (или две).

Всичко това означава, че дори да изглеждаш груб в нечии очи, е важно да уважаваш себе си и пространството си. Щедростта е хубаво нещо но трябва да има „тънка червена линия“, отвъд която не бива да преминаваш, за да не попадаш в капан, който би ти пречил да проявиш щедростта за някого, който наистина се нуждае от нея. Просто се научи да казваш НЕ, без да имаш угризения от това.

Спри да обръщаш внимание

Всеки паразит има нужда от домакин, за да може да оцелее. Когато обръщаш внимание на някой друг, ти всъщност му даваш енергия. Това, върху което се фокусираш става по-голямо. Енергийните вампири крадат мислите ти и намаляват енергийните ти нива. Някой хора просто ще излеят лошата си енергия върху теб и ще продължат към следващата спирка.

Споделянето със и на приятел е хубаво нещо, но и тук, както по-горе я има „тънката червена линия“, която не трябва да се пресича.

Може да си в ситуация, в която върху теб се излива нечия фрустрация от работата и живота, неуспешна връзка или дори успех и върхови постижения. Всички тези емоции обаче те източват по различен начин. Освен това те принуждават да измерваш собствения си живот по напълно непродуктивен начин.

Важно е да обичаш себе си достатъчно, за да можеш да ги изключиш, просто спри радиото. Кажи им да спрат или им кажи, че не можеш точно сега да се занимаваш с това.

Изобщо не е грубо от твоя страна да отблъснеш токсичната енергия.

Вдишвай от природата

Наслаждавай се на природата, медитирай, релаксирай и дишай. Пречисти водата в извора в теб. Бъди като пеперуда – носи се леко и бързо! Дишането подобрява циркулацията на кръвта в тялото и помага да не попиваш енергията на тези около теб. Движи се уверено и си дръж главата високо вдигната, не позволявай на никого да те кара да се чувстваш подчинен или посредствен.

Поеми 100 % отговорност за мислите и емоциите си

Как се чувстваш е само и единствено твоя отговорност. Вселената праща разни хора в живота ни, за да ни тества. Възприятието, което ние имаме за себе си е много по-силно от това, което другите имат за нас. Ти не си жертва и никой няма власт над теб.

Помисли как твоите собствени мисли и емоции са манифестирали, пресъздали ситуацията, която те притеснява. Може отговорът да се крие в твоето ниво на търпимост, раздразнителност или състрадание. Ако не внимаваме, става така, че сами даваме потвърждението за собствената си виктимизация по отношение на света, който ни заобикаля.

Когато обаче започнеш да търсиш отговорност от себе си за начина, по който реагираш на нещо, се свързаш със себе си на по-дълбоко ниво. Когато това стане факт, вече не е толкова лесно центърът ти да бъде изместен.

Поставяй себе си в ситуации, които повишават собствената ти енергия. Дали въпросният човек те кара да се чувстваш добре? Караш ли ти него да се чувства добре? Ти носиш този уникален опит в себе си и е време да осъзнаеш този факт. Да се научиш да предпазваш себе си от енергиите на другите хора е процес, който започва с любовта към себе си. Помни, че заслужаваш щастие и спокойствие, напълно в реда на нещата е да казваш НЕ и само ти си авторът на собственото си енергийно състояние.

Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини