От х:

Днес в x:

Паневритмия край Бъбрека

Последвателите на Петър Дънов ще изпълнят своя танц паневритмия край езерото Бъбрека – петото езеро от Седемте рилски езера. Всяка година на 19 август хиляди посрещат Божествената Нова година край Седемте рилски езера. 

Паневритмията се играе в кръг, като танцуващите обикалят в посока, обратна на часовниковата стрелка. Продължителността на изпълнението е 1 час.

Целта на танца е постигане на хармония с природата, Бог и вселената.

„Емоцията е много голяма, трябва да се усети, тя е неописуема”, подчертава пред БиТиВи Емилия Жекова, която от дете катери Рила, за да се включи в паневритмията.

„Хората тук казват, че когато има паневритмия облаците изчезват и слънцето се показва”, уверява тя.

Всяка година все повече са чужденците на паневритмията. Очаква се традиционното число от около 2000 души, играещи паневритмия край езерото Бъбрека, това лято да бъде надхвърлено.

Дънов е цигулар, пианист, композитор, ясновидец, лечител, телепат. По свидетелства на негови ученици и съвременници владеел телепортацията, стихиите и времето. Изчезва от заключена стая, от полицейска килия и обсада. Отговарял на въпроси, преди да му ги зададат, лекувал от големи разстояния, понякога телепатично и преди да го потърсят за помощ. 

Предсказанията за бъдещето на планетата и на България на Дънов, както ги представя ViaraNews.com  Едно от най-малко познатите е това, че през 21-ви век финансовите институции ще се сринат.

„Всички човешки банки ще фалират. Животът на хората ще се обезсмисли. Ще дойде ден, когато парите ще се обезценят толкова много, че с милиони не ще могат да си приготвят един обяд. Европейските народи ще оголеят, ще изгубят силата си, ще настане глад на Земята. Кокошки, пуйки, агнета, прасета ще намалеят, почти ще изчезнат. Не само това, но и хлябът ще се намали, ще се дава дневно по 200-300 грама на човек. Може да се случи и да гладувате 2-3 дни. Животът ще стане непоносим. Страданията ще обърнат хората към Бога“

Словото на Учителя обаче разкрива и други страшни картини по Земята през 21-ви век. Климатичните условия ще се изменят, казва Дънов. Чрез земетресение постепенно ще потъва част от Средиземно море и бреговете наоколо. Средиземно море ще се влее в Каспийско. Сахара ще се наводни – ще стане море, около което ще възникнат култури. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. Но въпреки това българите не трябва да се плашат, успокоявал създателят на Бялото братство. „Средиземно море ще се приближи до Родопите. Сега Европа е в умерения пояс, но пак ще дойде на Екватора. Но каквото и да става, българите не трябва да се плашат. Те са турени в тила на цялото човечество да го пазят от лошите духове. И колкото и да се атакува тази крепост, тя е непревземаема, тя е центърът на любовта към Бога. И тъй като са надарени с твърдост, ще могат да я опазят, а така и да се прославят“, казва Дънов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини