От х:

Днес в x:

Чар и пачи крак

-Оо, здрастии, как сиии?Ожени ли се вече? - Един от най-омразните ми въпроси. Сякаш до 18 само растеш, а от 18 нататък растеш за да се ожениш(омъжиш). Въпреки че съм на 21, напоследък ме мъчи един въпрос:
Наистина ли днес една жена е самостоятелна, еманципирана, желана и търсена поне до 35? Или само ние жените искаме да вярваме на амплоато в стил "Секса и Града"?... Можем ли с две ръце да гарантираме, че и мъжете намират в тази цифра същият чар, сексапил и магнетизъм, или вместо това се почесват и се чудят какво ли ни е счупено, че сме сами до сега?
Не прикриваме ли самотност и неумение за съвместимост с тази еманципираност?
Или демонстрираме принципност, която заплащаме с неуморния бяг на времето...
Кой ме наведе на тези мисли ли?
Един мъж на 31. Той живее с родителите си, дели една стая с по-малката си сестра. Хобито му е да пие и да свири на китара. Нито едното успява да прави често заради липсата на добре заплатена работа и това че никога не е сам вкъщи. И този мъж, (който е скъсал с последната си приятелка, защото той я поканил на вечеря, а тя казала, че за тези пари можел да и купи ботуши) каза, че една жена на 28 вече за нищо не става. Да! Знам, че на 28 и изглеждаме прекрасно, ухаем чудесно и все още сме едни хубави млади жени които заглеждат когато пресичаме! Знам, че и той не е достоен да обобщи проучването... Но защото е нисък, носи шарени суитчъри и защото чат пат го яздят мацки с акне си мисли, че е хванал господ за шлифера.
Излиза, че новата модата сред жените, не е актуална сред мъжете...
Ходим в един караоке клуб. Забавляваме се и скоро всички маси се забавляват дружно. Имам приятел който е на 27, също толкова неориентиран в живота както първия (не съдя, само отбелязвам), който имаше наглостта да нарече дама на 28 "лелка"- "В събота натисках лелката" - изрази се "младежа", който от години не спираше да редува раирана риза с кариран пуловер.
До кога ще оставяме двойкаджиите да ни бутат самочувствието? Как може мъж на който му липсва всякаква стабилност и самостоятелност в живота, да критикува, жена, взела и развила живота в ръцете си и да я определя като нещо некачествено?
Не съм си променила мнението. И на 30 и на 40 аз все ще вярвам в ползата си и в сексапила си.
И ако някой смята, че съм лелка, може спокойно да си ходи вкъщи и да чака мама да му сготви.
Не сте ли забелязали американската кино пропаганда? Тийнейджърски филми, в които хепи ендът идва когато са на неориентираните 16, девойките са като камили.И тийнчетата цял живот яли пили и се веселили, учат в едно училище и всичко е супер. Да бе да. Забележете немските сапунки. Там един вече видял от живота човек, наработил се, изгледал и изучил децата си, отива на вилата си до някое езеро, за да се отдаде на това, което наистина обича. И там между розовите храсти намира сладка дама, с леко увиснала гушка, но със същия плам в очите...
Не искам да се дразня повече. Всеки вярва в каквото иска.
Всеки гради сам уважението в очите на другите.
И ако после се научим, как достойно да се борим за това което мечтаем,
ничии предразсъдъци няма да ни сломят.

Ани Капанова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини